Akşener: Bu utanç size bir süre yeter

Yayın tarihi: 10 Haziran 2020 Çarşamba 1:37 pm - Güncelleme: 10 Haziran 2020 Çarşamba 5:28 pm

Partisinin grup toplantısında konuşan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TELE1 Anakara Temsilcisi İsmail Dükel ve Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız’ın ‘siyasi ve askeri casusluk’ iddiası ile gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Akşener, “Siz terör gerekçesiyle, terörün yanından geçmeyen insanları tutuklarsanız ancak terör örgütlerini sevindirirsiniz” dedi. Akşener, Ayasofya’nın ibadete açılma tartışmalarına ilişkin İYİ Parti tarafından verilen önergenin AKP tarafından reddedildiğini hatırlatarak “Bu utanç size bir süre yeter” ifadesini kullandı.

Akşener, “Twitter trolü kafasıyla ülke yönetilmez” diyerek gündem yaratmak için her türlü hukuksuzluğun yapıldığını söyledi.

Gazetecilere ‘komik’ casusluk iddiası

‘Askeri casusluk’ suçlamasına yanıt: Generalde olmayacak bilgi astsubayda olur mu?

Akşener’in konuşmasından satır başları şöyle:

“Gündem yaratmak için her türlü haksızlığı, hukuksuzluğu yapmaktan da geri durmuyorlar. Son örneğini bu haftanın başında yaşadık: Vatan millet sevgisinden, Atatürk sevgisinden, dürüstlüğünden kimsenin şüphe duymayacağı bir gazeteci olan Müyesser Yıldız’ı göz altına aldılar. İsmail Dükel’i göz altına aldılar. Sebep ne? Terör. Siz terör gerekçesiyle, terörün yanından geçmeyen insanları tutuklarsanız ancak terör örgütlerini sevindirirsiniz. Ülkemizin terörle olan mücadelesini sulandırır, Türkiye’yi zafiyete sokarsınız. Ülkenin önemli meselelerini, kendi günlük krizlerinizden çıkmak için sulandırıp, gündem yapmaktan artık vazgeçin. Twitter trolü kafasıyla, yargı üzerinden tabela yaparak ülke yönetilmez.”

Dr. Merdan Yanardağ: İYİ Parti Ayasofya oyununu bozdu; ‘hadi ibadethane yapalım’ dedi, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

“BU UTANÇ SİZE BİR SÜRE YETER”

Ayasofya’nın ibadete açılma tartışmalarına ilişkin de konuşan Akşener, İYİ Parti tarafından verilen önergenin AKP tarafından reddedildiğini hatırlatarak “Bu utanç size bir süre yeter. Yaşadığınızdan ders alın, daha da milletimizi suni gündemlerinizle meşgul etmeye kalkmayın” dedi.

“Ayasofya konusu da bunun bir diğer örneği. Biliyorsunuz bu arkadaşlar, 18 yıldır, zaman zaman sıkıştıklarında Ayasofya’yı gündeme getirirler. Biz sıkıldık, onlar hala sıkılmadı…Önerilerinde samimiler mi merak ettik…Dün Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılmasıyla ilgili bir araştırma önergesi verdik. Bilin bakalım ne oldu? AK Parti ret oyu verdi. MHP ve HDP çekimser kaldı ve önergemiz reddedildi… E, insana işte böyle ayna tutarlar. Bu utanç size bir süre yeter. Yaşadığınızdan ders alın, daha da milletimizi suni gündemlerinizle meşgul etmeye kalkmayın. Milletimizin maneviyatı oyuncağınız değil, öneriyi getiriyorsanız gerekeni yapacaksınız. Bu kadar basit.”

ÇİÇEK ABBAS GÖNDERMESİ: DAMADA MAHMUT MU DİYEYİM?

Kimse umudunu kaybetmesin, bu günler de geçecek. İktidar yarı yolda bıraksa da biz her zorluğu yeneriz. Bu sorumsuzlukları göstermek bizim vazifemiz. Doğru işleri de alkışlarız. Biz önerdik, onlar Tarsim çiftçimize el attılar. Mesela Çanaklı Deresi’ndeki 5. HES’i yapmayın dedik, biz söyledik onlar yaptı Çanakçı kazandı.Birçok konuda öneriler sunuyoruz, şöyle yaparsanız daha iyi olur diyoruz. Onların akıllarında Hazine ve Maliye Bakanı’na damat demem kalıyor. Kendisi söyledi en önemli meziyeti damat olmayı. Benim damada damat demem neden sorun oluyor. Çiçek Abbas’da İlyas Salman’ın dediği gibi: Mesela ne diyem Mahmut mu diyem.Yeni bir paket açıkladılar. Bütüncül bir plan var mı tabi ki yok. Çünkü damadın inşaatla büyüyen bir ekonomi anlayışı var. İnşaatçılar kurtarılıyor. Yeni açıklanan paketle konut fiyatları bir haftada yüzde 10 arttı. Burada kazanan mütteahhitler oldu.

Salgın sürecine bozuk bir bütçeyle girdik. Damat beyi hangi konuda uyardıysak tersi şekilde hareket etmiş. Yüzde 4,5 büyümeyle böbürlendirği ilk çeyrekte yatırım rakamlarına bakın hepsi düşmüş. Sayın Erdoğan’ın takımında en az damat bey kadar başarılı olan biri daha var. Sayın Tarım Bakanı. Tarım ürünlerinin ne kadar stratejik olduğu gerçeğini artık herkes anladı.

“ATATÜRK’LE HESAPLAŞMAKTAN KURTUL ARTIK”

Akşener, partili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı konuşmada dile getirdiği “İstiklal harbimiz sonrasında, dünyadaki büyük dönüşümleri gerçekleştirmekte yeterince başarılı olamamıştık” sözlerine “Atatürk’le hesaplaşmaktan kurtul artık… Atatürk kompleksinden bir sıyrıl, bir rahatla artık” diyerek tepki gösterdi.

“18 YILDA SEN NE YAPTIN SAYIN ERDOĞAN?”

Akşener, Atatürk’ün 15 yılda uçak fabrikası, vagon fabrikası, kâğıt fabrikası, Sümerbank bez fabrikalarını ve İş Bankası’nı kurduğunu hatırlatarak “Peki 18 yılda, sen ne yaptın Sayın Erdoğan? Olanı sattın” dedi.

“Hukuk olmadan Türkiye’nin uçmayacağını anla artık. Milletin sesini duymadan hizmet olmayacağını anla artık. Ama anlamıyorsun. Dün akşamki konuşmanda hala çıkmış diyorsun ki ‘İstiklal harbimiz sonrasında, dünyadaki büyük dönüşümleri gerçekleştirmekte yeterince başarılı olamamıştık.’ Bu ne demek Sayın Erdoğan? Atatürk’le hesaplaşmaktan kurtul artık. Atatürk kompleksinden bir sıyrıl, bir rahatla artık. O beğenmediğin Atatürk, savaştan çıkmış, yanmış yıkılmış bir Türkiye’de, Cumhuriyeti kurdu. 1929 büyük dünya buhranına rağmen, uçak fabrikası yaptı. Vagon fabrikası yaptı. Kâğıt fabrikası yaptı. Sümerbank bez fabrikalarını yaptı. Şeker fabrikalarını yaptı. İş Bankası’nı kurdu ve o beğenmediğin insan, bunların hepsini 15 yılda yaptı…

Peki 18 yılda, sen ne yaptın Sayın Erdoğan? Olanı sattın. Müşteri garantili yol, köprü, havaalanı yaptın. Ha, bir de duble yol yaptın. Söyle bakalım, Atatürk’ün yapamadığı neyi yaptın Sayın Erdoğan? Kendine gel Sayın Erdoğan!”

Almanya’dan Türkiye’ye kötü haber! İşte yurt dışı seyahatinin başlayacağı tarih…

MEB’den sınıf geçme ve yaz okulu açıklaması