Akşener ‘tanımıyorum’ dediği Ayhan Bora Kaplan şüphelisiyle beraber!

Yayın tarihi: 12 Ağustos 2024 Pazartesi 11:03 am - Güncelleme: 12 Ağustos 2024 Pazartesi 11:03 am

Haber: TELE1 Haber Merkezi

Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meclis’te kürsüye çıkardığı bir kişinin, Ayhan Bora Kaplan dosyası şüphelisi olduğunu ortaya çıkaran TELE1 programcıları Özlem Gürses ve Ersin Eroğlu’na dava açmıştı. Şüpheliyi ‘tanımadığını’ iddia eden ve Koray Aydın’ı işaret eden Akşener’in, bu sefer aynı şüpheliyi iş yerinde ziyaret ettiği görüntüleri ortaya çıktı.

Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM Grup Toplantısı’nda kürsüye çıkardığı kişinin Ayhan Bora Kaplan suç örgütü dosyası şüphelilerinden Erkan Yıldırım olduğunu ortaya çıkaran TELE1 programcıları Özlem Gürses ve Ersin Eroğlu’na dava açmıştı.

SUÇU KORAY AYDIN’A ATMIŞTI

Akşener’in avukatının sunduğu dilekçede olayın sorumlusu olarak Gürhan Kocaman, Yetkin Öztürk ve Koray Aydın işaret edilmişti. Şikayet dilekçesinde Erkan Yıldırım’ın dönemin İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın teklifi üzerine kürsüye çıkarıldığı belirtilmişti.

KORAY AYDIN YALANLADI

Akşener’in iddiasıyla ilgili 12punto’ya konuşan Koray Aydın grup toplantısında konuşacak kişinin genel başkanlık makamı, özel kalem müdürlüğü ve protokol müdürlüğünün planlaması ve genel başkanın onayıyla belirlendiğini söylemişti. Koray Aydın Erkan Yıldırım’ın tanımadığını belirtmişti.

ZİYARET ETMİŞLER

Meral Akşener ile Koray Aydın’ın bir esnaf ziyareti sırasında Erkan Yıldırım’ı da ziyaret ettiği ortaya çıktı.

Erkan Yıldırım, Akşener’e ziyarette şunları söylemişti:

“Düşük karlarla satış yapıyoruz. Sayın Bakan Koray Bey de bilir. Kendisinin talimatlarıyla fiyatları minumuma çekmeye çalışıyoruz.”

NE OLMUŞTU?

Ayhan Bora Kaplan dosyasında “şüpheli” olarak yer alan Erkan Yıldırım, 13 Ekim 2021’de İYİ Parti grup toplantısına katılıp “sanayicilerle” ilgili konuşma yapmıştı. Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Yıldırım’ı “Bu hafta milletin kürsüsünde bir sanayici kardeşimizi misafir ediyoruz. Erkan Yıldırım aramızda… Buyurun, Erkan kardeşim söz de kürsü de sizindir” diyerek kürsüye davet etmişti. Akşener bu kişinin Ayhan Bora Kaplan dosyası davası şüphelisi olduğunu ortaya çıkaran gazeteciler Ersin Eroğlu ve Özlem Gürses’ten şikayetçi olmuştu.

Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meclis'te kürsüye çıkardığı bir kişinin, Ayhan Bora Kaplan dosyası şüphelisi olduğunu ortaya çıkaran TELE1 programcıları Özlem Gürses ve Ersin Eroğlu'na dava açmıştı. Şüpheliyi 'tanımadığını' iddia eden ve Koray Aydın'ı işaret eden Akşener'in, bu sefer aynı şüpheliyi iş yerinde ziyaret ettiği görüntüleri ortaya çıktı.  

Kaynak: HABER MERKEZİ