Akşener: Savaştaki Ukrayna’dan yağ ithal edip övünüyorlar ayıptır be ayıp

Yayın tarihi: 14 Nisan 2022 Perşembe 7:06 pm - Güncelleme: 14 Nisan 2022 Perşembe 7:06 pm

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, AKP iktidarının Rusya ile savaşta olan Ukrayna’dan ayçiçeği yağı ithal edilğini belirtip,”Ayıptır be ayıp. Bununla övünüyorlar” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bursa’nın İnegöl ilçesinde kendisini karşılayan yurttaşlara seslendi. Akşener, Türkiye’de çiftçilerin zor durumda olduğunu ve tarımın bittiğini belirterek savaşta olan Ukrayna’dan ayçiceği yağı ithal edimesine tepki gösterdi.

Meral Akşener, “Çiftçilik bitti, tarım bitti. Savaş olan Ukrayna’dan çiçek yağı ithal ediliyor. Ayıptır be ayıp. Bununla övünüyorlar. Kuponla ekmek… Diyorlarmış ki saat 16.00’dan sonra gelin 17.00’dan sonra gelin, günahtır, ayıptır. Devlet olmanın özelliği, görevi aç, açık insan bırakmamaktır. İstiklal Savaşı’nın olduğu yıllarda yanmış, yıkılmış bir ülkede aç ve açıkta insan bırakmamak için çaba gösterenlerin bugünkü evlatlarıysak, torunlarıysak elbette o görevi yerine getirmeliyiz” dedi.

“314 BİN TL MAAŞ ALAN BAKAN YARDIMCISI VAR. GÜNAHTIR BE GÜNAHTIR”

Akşener, KPSS’de yüksek puan almasına rağmen atanamayanları dile getirirken, “58 puan alanlar atanmışlar. Bunlar konuşuluyor mu, hayır konuşulmuyor. Ne imiş efendim, senin başın niye böyle, gözün niye böyle… Senin karın akşama tencerede ne kaynatacak onu düşünüyor, ama birileri bilmedi, aldı gidiyor. 5 maaş alan danışman var. O 5 maaş alan danışman senin gibileri, garip gurebayı sokakta yıkıp, tekmeliyor. Karşılığı 5 maaş. Elbette haram, zıkkım olsun. 314 bin TL maaş alan bakan yardımcısı var. Günahtır be günahtır” dedi.

“DAYISI OLANLAR, AYISI OLANLAR 11 MAAŞ ALIYOR”

Bürokraside birden fazla maaş alanları anımsatan Akşener, “Senin çocuğun işsizliğe, asgari ücrete mahkum edilmişken, elalemin çocukları, dayısı olanlar, ayısı olanlar 11 maaş alıyor. İşte bütün bu harami düzeni ortadan kaldırabilmek için gerçekleri, gerçek dertleri konuşabilmek için, bu gerçek dertler üzerinden sizin adınıza rekabet yaratabilmek için esnaf esnaf gezdim. Hala gezmeye devam ediyorum” diye konuştu.

“BU HARAMİ DÜZENİ SANDIKTA, HELAL OYLARINIZLA BİRLİKTE YIKACAĞIZ”

Akşener iktidarı, “O esnaf dükkanlarının içindeki müşteri onlar için velinimettir. Müşterisine hakaret etmez, terörist demez, hain demez. Ama siyasetçi için seçmen velinimet olmaktan çıktığı için hoşuna gitmeyen seçmene hain, terörist, nankör diyor. Diyor babam diyor. İşte aynı o dükkanın içinde esnafın, müşteri velinimettir dediği gibi siyasetçi için de seçmen velinimet olmalıdır. Bu harami düzeni birlikte yıkacağız. Sandıkta, helal oylarınızla yıkacağız” sözleriyle eleştirdi.

“KUPONLA EKMEK… DİYORLARMIŞ Kİ SAAT 17.00’DAN SONRA GELİN, GÜNAHTIR, AYIPTIR”

AKP’nin tarım ve hayvancılık politikalarını eleştiren Akşener, Gaziantep’de AKP’li Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşa ekmekte 1 TL indirim kuponu vermesine de değinerek şunları söyledi:

“Çiftçilik bitti, tarım bitti. Savaş olan Ukrayna’dan çiçek yağı ithal ediliyor. Ayıptır be ayıp. Bununla övünüyorlar. Kuponla ekmek… Diyorlarmış ki saat 16.00’dan sonra gelin 17.00’dan sonra gelin, günahtır, ayıptır. Devlet olmanın özelliği, görevi aç, açık insan bırakmamaktır. İstiklal Savaşı’nın olduğu yıllarda yanmış, yıkılmış bir ülkede aç ve açıkta insan bırakmamak için çaba gösterenlerin bugünkü evlatlarıysak, torunlarıysak elbette o görevi yerine getirmeliyiz.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Nereden, nereye?” sözlerine atıf yapan Akşener, “Hani şu yüzük vardı ya yüzük… Yüzük sahibi ne yapıyor? Yüzük sahibi, dünyanın en zenginleriyle eşit şekilde aşık atıyor. Hey gidi hey, bu yüzükten gemiciklere… Bu yüzükten, Hariri’nin cebine 24 milyar TL koymaya. Kimin parası? Senin paran, benim param, sizin paranız. Haram olsun, zıkkım olsun. Elbette bu yanlışlar kimsenin yanına kar kalmayacak” dedi.