Akşener: Madem Dodurga büyük zafer o zaman sandığı getir

Yayın tarihi: 8 Temmuz 2022 Cuma 6:39 am - Güncelleme: 8 Temmuz 2022 Cuma 6:39 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Dodurga açıklamalarını değerlendiren İYİ Parti lideri Meral Akşener seçim çağrısında bulundu.

Nisan ayında yeniden belde statüsü kazanan Dodurga beldesinde 3 Temmuz’da belediye başkanlığı seçimi yapıldı. 8 adayın yarıştığı seçimde AKP’den Hasan Hüseyin Kaşıkçı, oyların yüzde 87’sini alarak belediye başkanı oldu. DSP adayı Namık Kaya ise oy alamadı.

Bu seçim sonucu AKP’de zafer etkisi yarattı. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonuçlarının belli olduğu gün şu sosyal medyadan “Çankırı’nın Orta ilçesine bağlı Dodurga beldesinde yapılan seçimleri açık ara farkla, %87,02 ile kazanan AK Partimizi ve Cumhur İttifakı’mızı tebrik ediyor, sonuçların beldemize hayırlı olmasını diliyorum. Tüm Dodurga halkına selam ve muhabbetlerimi iletiyorum” mesajını paylaştı.

Erdoğan daha sonra yine konuyla ilgili “Geçtiğimiz hafta yapılan Çankırı, Dodurga seçimleri Anadolu irfanının bir göstergesi olarak tarihimizde yerini almıştır” açıklamasını yaptı.

DSP’den Dodurga açıklaması: Adayımız başka partiye oy vermedi

‘BU KADAR ACI İÇİNDE DODURGA ZAFERİ KUTLUYOR’

Erdoğan’ın CHP, İYİ Parti gibi büyük partilerin aday çıkarmadığı Dodurga seçimleriyle ilgili açıklamalarına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yanıt geldi. Sözcü’den Deniz Zeyrek’e konuşan Akşener, seçim çağrısı yaparak şöyle dedi:

“Bütün meslek grupları bu kadar acı içindeyken Erdoğan Dodurga zaferi kutluyor. Cumhurbaşkanı Sarayı’na kapatıldığından bu yana bu arkadaş bir paralel evrende yaşıyor. Saray yaşamında ülke gerçeklerini göremiyor. ‘Açım’ diyene ‘ne açı’ diyor. Madem doktor, avukat, kadın cinayetlerini, çocukların gençlerin umutsuzluğunu, ev kadınlarının çaresizliğini, çiftçinin çilesini örtebilecek kadar büyük bir seçim kazandınız, o zaman sandığı getir.”

Dodurga seçimini örnek veren Erdoğan: Artık kaybedecek çok şeyimiz var

Yeniden belde olan Dodurga’nın belediye başkanı belli oldu