“TKP ile olur AKP ile olmaz” ifadesine Akşener’den yanıt: Kesinlikle

Yayın tarihi: 21 Ekim 2020 Çarşamba 4:13 pm - Güncelleme: 21 Ekim 2020 Çarşamba 9:20 pm

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İyi Partili Yozgat Yenifakı Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Yalçın’ın, “Bazı vatandaşlar bize gelip AKP’ye geçecek misiniz? diye soruyor. Ben de onlara diyorum ki TKP’ye geçeriz AK Parti’ye geçmeyiz diye cevap veriyorum” ifadelerine Akşener, “Kesinlikle” diye yanıt verdi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yurt gezileri kapsamında sabah saatlerinde Kayseri’ye hareket etti. Kayseri ziyareti öncesi Yozgat Yenifakıllı Belediye Başkanı Soner Yalçın’ı ziyaret eden Akşener gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Belediye Başkanı Yalçın, Akşener’e, “Bazı vatandaşlar bize gelip AKP’ye geçecek misiniz? diye soruyor. Ben de onlara ‘TKP’ye geçeriz AK Parti’ye geçmeyiz diyorum’ ” dedi. Yalçın’ı “Kesinlikle” diyerek tasdik eden Akşener, “Ben de alıştım artık, siniri bozulan kaş göz işareti yapıyor, böyle bir sistem bu. Bu parti kurulduğundan bu yana ben yaşadım. Sizler de yaşayacaksınız. Dolayısıyla böyle bir şey yok ben kendi adıma da söyleyebilirim böyle bir şey yok. Kesinlikle yoktur” ifadesini kullandı.

“KİM KİMDEN DERTLİYSE YÜZ YÜZE KONUŞMAK DAHA FAYDALI”

Akşener, daha sonra geçtiği Kayseri’nin İncesu ilçesinde esnaf ziyaretinin ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın disipline sevk edilmesinin söz konusu olup olmadığını ve Buğra Kavuncu’yla ilgili sözlerinin sorulması üzerine Akşener, şunları söyledi:

“Şimdi bu konuyu ne burada ne İncesu’da çok enteresan ne de Yenifakılı’da bana soran olmadı. Tabii medyanın ilgisini çekiyor fakat vatandaşın derdi başka. Bizim netice itibarıyla keşke medya ya da sosyal medya üzerinden dertlerimizi paylaşmak yerine, derdimizi anlatmak yerine telefon açıp ya da gelip yan yana kim kimden dertliyse yüz yüze konuşmanın daha faydalı olacağını siyasi hayatım boyunca düşünmüşümdür. O yapılamadı, kamuoyuna mal oldu ama vatandaşın derdiyle hiç yan yana gelmiyor. Beni takip ettiniz, yani gazeteci haklı soruyu sormaya ama vatandaş böyle bir soru sormuyor. Vatandaş oğlunun Türkiye’yi terk etmesiyle ilgili duyduğu endişesini ağlayarak söylüyor. Süt hayvanı besiciliği yapan süt üreticisi gözleri dolu dolu ‘Şunu mecliste dile getirin’ diyor. Dolayısıyla şimdi bu soruyu cevaplamayı bu insanlara karşı ayıp hissediyorum. Onun için görelim Mevlam neyler. neylerse güzel eyler.”

İyi Partili Buğra Kavuncu’dan Ümit Özdağ hakkında suç duyurusu

“MAHKEMEDE AKLA KARA BİRBİRİNDEN AYRILACAK”

Akşener, İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatması üzerine, “Yani Buğra Bey kendisiyle ilgili iddia sahiplerinin hukuk yoluyla iddialarını ispatlamaları için bir fırsat tanıyor. Bu çok önemli bir şey. Şimdi iddia sahipleri gidecek, mahkemede ellerinde varsa bilgi, belge neyse onları bildirecekler. Mahkeme bir karar verecek, o zaman akla kara birbirinden ayrılacak” ifadelerini kullandı.

Akşener, bir gazetecinin bu konuyla ilgili bir tasarrufunun olup olmayacağı sorusunu İngilizce olarak “No comment (Yorum yok)” şeklinde espriyle yanıtladı.

İYİ Parti’de FETÖ krizi

“UNUTULMUŞ, ÜZERİNE PERDE ÖRTÜLMÜŞ ESNAF…”

Türkiye’de 20 Ocak 2020’den itibaren ilçe ilçe esnafı gezdiğini belirten Akşener, “Esnaf gezme sebebim oy istemek amaçlı değil, propaganda yapmıyorum, iktidarı yermiyorum. Unutulmuş esnafı görüyoruz, üzerine perde örtülmüş esnafı dinliyoruz, sorunlarını meclise getiriyoruz” diye konuştu.

Yozgat’ın Yenifakılı ilçesinde de esnafların sorunları dinlediklerini anlatan Akşener, “Pandemi sürecinde İç Anadolu’dan başladım. Aksaray’a gitmiştim, 1,5-2 ay oluyor. Aksaray’daki şikayetlerin Yenifakılı’ya geldiğim zaman 1,5-2 ayda bu derece derinleştiğini şaşkınlıkla ve çok üzüntüyle gördüm. Benimle olanlar gördüler, yani ağlayan esnaflarımız oldu. Şimdi özellikle çiftçinin, süt üreticilerinin, besicilerin çok büyük şikayeti var. Var oğlu var” ifadelerini kullandı.

“SİFTAH YAPMAYAN ESNAFLA KARŞILAŞTIK”

Akşener, siftah yapmayan esnaflarla karşılaştıklarını dile getirerek, “Şimdi burada da aynı yöntemle esnaflarımızı ziyaret ettim. Bu nedenle buradayım ama görüyorum ki işsizlik gençlerde çok feci vaziyette. Esnafımızın oğlu babasına yardım ediyordu, ’24 yaşındayım, imkan bulursam Türkiye’yi terk edeceğim’ dedi. Umudu yok, gelecekle ilgili hayali yok ve Türkiye’de ekonomik manada yaşamaktan büyük endişe taşıyor. Dolayısıyla bunları sizlerin ve meclis aracılığıyla kamuoyuna mal edip burayı dikkati çekmeye çalışıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

YALÇIN’DAN AÇIKLAMA

Yozgat Yenifakıllı Belediye Başkanı Soner Yalçın daha sonra ‘TKP’ ile ilgili sözleri için yaptığı açıklamada sözlerinin maksadından koparıldığını belirterek “Bugün Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in belediyemizi ziyaretinde kullandığım bir sözün, maksadından koparıldığını üzülerek gördüm. TKP’ye geçeriz, Ak Parti’ye geçmeyiz” sözü, 48 yıllık bir Ülkücü için, imkansızlığın tarifinden başka bir şey değildir. Teşbihte hata olmaz özdeyişini hatırlatır ve kamuoyunun bilgisine sunarım” dedi.