Akşener istifalara daha fazla dayanamadı! İki milletvekiline ‘defolup gitsinler’ diyerek kapıyı gösterdi

Yayın tarihi: 16 Kasım 2023 Perşembe 9:58 am - Güncelleme: 16 Kasım 2023 Perşembe 12:45 pm

İYİ Parti‘deki istifa dalgası hız kesmeden devam ediyor. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı’nın Genel Başkan Meral Akşener ile 2 aydır görüşmediği ortaya çıktı. Akşener’in grup toplantısına katılmayan Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ve Ankara Milletvekili Adnan Beker için ‘Defolup gitsinler’ dediği iddia edildi.

İYİ Parti’de Genel Başkan Meral Akşener’in “Kazık atan herkesi sileceğim” açıklamalarının ardından Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın Akşener’in banka hesaplarını incelettiğini ve belediyelerle ticari ilişkilere girdiğini, Genel Sekreter Uğur Poyraz’ın ise Akşener aleyhince ve özel kalemi hakkında konuştuğu iddiaları ortaya atıldı. İYİ Parti kulislerinde bu iddialar konuşulurken bir yandan da Durmuş Yılmaz ve Bahadır Erdem’in öne çıktığı istifa dalgası gündemdeki yerini koruyor.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz bugün yayınlanan yazısında İYİ Parti İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı ile Genel Başkan Meral Akşener’in 2 aydır görüşmediğini belirtti. Paçacı, Saymaz’ın “Abi-kardeş ilişkisine rağmen iki aydır görüşmemeniz şaşırtıcı değil mi?” sorusuna, “Tabi normal değil” diye yanıt verdi.

Saymaz yazısında, Akşener’in İYİ Parti grup toplantısına katılmayan Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ve Ankara Milletvekili Adnan Beker için ‘Defolup gitsinler’ dediğini de belirtti.

İYİ Parti’deki istifa dalgası kara deliğe döndü! 4 günde 600 istifa

Saymaz’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Ümit Dikbayır, Uğur Poyraz, Durmuş Yılmaz ve Bahadır Erdem derken; sıra İyi Parti lideri Meral Akşener’in “Abi” dediği İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı’ya geldi.

O Paçacı ki…

2018 yılında MHP’den ayrılarak, İyi Parti’ye katıldı.

Akşener’in genel sekreteri oldu.

Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığına karşı çıkarak, “Sokaktaki itirazı görmezden gelemeyiz” dediği için Kurumsal İlişkiler Başkanlığı’ndan alındı. Altılı Masa’daki krizden sonra görevine dönebildi. 14 Mayıs’ta İstanbul Milletvekili seçildi.

Paçacı, İyi Parti’nin 24 Haziran’daki 3. Olağan Kurultayı’nda, beklenmedik bir şekilde Başkanlık Divanı’nın dışında bırakıldı.

PAÇACI, AYRI ADAYA KARŞI

Bugün öğreniyorum ki Akşener, ‘Cihan abi’si ile iki aydır görüşmüyormuş.

Akşener’in “Cihan abi beni yanılttı” dediği konuşuluyor.

İddiaya göre Paçacı da milletvekillerinden, adaylık karşılığında kayıt dışı para alındığı iddialarından rahatsızlık duyuyor.

Paçacı’nın yerel seçimde aday çıkarmaya karşı olduğu ifade ediliyor. CHP ile yolları ayırmak gerektiğini düşünen Paçacı’nın “Ama tartılacağımız yer seçim ortamı olmamalı. İyi Parti yüzde 10’un altına düşerse çok ciddi problemlerle karşılaşırız” dediği ileri sürülüyor.

İKİ AYDIR GÖRÜŞMÜYORLAR

Önceki gün Paçacı’yı arayarak, Akşener’le arasındaki gerilimi sordum.

Partide bir dedikodu kazanı olduğundan söz ederek, şöyle dedi:

“Bunu bitirmenin yolu, tarafları cezalandırmak değil, herkesi dinleyen bir yapı oluşturtmaktır. Bu şimdi yapılıyor mu? Hayır. Daha sakin ve akılcı hareket edilmeli.”

Paçacı, Akşener’le iki aydır görüşmediklerini doğruluyor.

Nedenini sordum.

Şöyle dedi:

“Görüşme talebinde bulunmadım. Genel başkanın söyleyeceği varsa, talimatı olacaksa arar, çağırır, konuşur. İhtiyaç duyulduğunda görüşürüm. Şahsi meselem için gidip ‘Böyle mi söyledin’ demem.”

Sordum:

“İlişkiniz böyle miydi?”

Şu yanıtı verdi:

“İlişkimiz abi-kardeş ilişkisi. Ama siyaseten genel başkanımdır. Abilikten doğan ayrıcalığı asla kullanmadım.”

“Abi-kardeş ilişkisine rağmen iki aydır görüşmemeniz şaşırtıcı değil mi?” diye sordum.

Güldü.

“Tabi normal değil” diyerek, beni tasdik etti.

Paçacı, sözü yeniden Dikbayır ve Poyraz’la başlayan dedikodu kazanına getirerek, şu uyarıda bulundu:

“Poyraz ve Dikbayır genel başkanın en yakınındaki iki kişiydi. Her gün genel başkanla beraberdiler. Böyle bir noktaya gelinmiş olması çok ciddi rahatsızlık yarattı.”

POYRAZ KIRGIN

Dünkü grup toplantısına dikkat ettim.

Paçacı ve Poyraz yan yanaydı.

Paçacı ne kadar rahatsızsa Poyraz da o kadar kırgın.

Akşener, geçen hafta adlarını anmadan Dikbayır ve Poyraz’ı ‘kendisini arkadan hançerlemekle’ suçlamıştı.

İyi Parti’de kaynayan kazanı ertesi gün Sözcü’de kaleme aldım.

Akşener, haberimi yalanlamadı.

Ancak kendisini Dikbayır’dan ayrı tuttuğunu göstermek için Poyraz’ı Anıtkabir’deki törenlere ve genel merkeze davet etti. Fakat bu davet Poyraz’ın kırgınlığını gidermedi.

BEKER VE DİKBAYIR KATILMADI

Grup toplantısına iki milletvekili katılmadı.

Biri, Dikbayır.

Diğeri Ankara Milletvekili Adnan Beker.

Beker’in Dikbayır ve Poyraz’la yakın arkadaşı olduğu, Akşener’le arasına soğukluk girdiği ve partiden uzaklaştığı belirtiliyor.

Akşener’in adı geçenleri kastederek “Defolup gitsinler!” dediği iddia ediliyor. Hatta parti binasındaki sabit telefonların dinlendiği ileri sürülüyor. İddiaların odağında, milletvekili adaylarından birer milyon TL alındığı söylentisi var.

İyi Parti’de sular durulmayacak, öyle görünüyor.

Bir istifa dalgası kıyıya vurabilir.