‘Akşener istifalar için AKP’den ricacı oldu’ iddiası

Yayın tarihi: 2 Ocak 2024 Salı 5:21 am - Güncelleme: 2 Ocak 2024 Salı 5:22 am

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener‘in partisinden istifa edenler için AKP’den ricacı olduğu iddia edildi. Gazeteci İsmail Saymaz’ın iddiasına göre Akşener’in ricası, ‘istifa edenleri partiye almayın’ oldu.

İYİ Parti’nin Millet İttifakı’ndan kalkıp muhalefeti hedef alması partideki istifaları arttırdı. Gazeteci İsmail Saymaz, bugün Sözcü Gazetesi’nde yer alan yazısında Akşener’in AKP ile temas kurduğunu, istifa edenleri partilerine almaması için ricacı olduğunu iddia etti.
Gazeteci İsmail Saymaz’ın Sözcü Gazetesi’nde yer alan yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Duyduğum kadarıyla o gün Akşener, İç Anadolu’daki yedi il başkanı ve ilçe başkanlarıyla toplandı.

İddiaya göre kapalı toplantıda partililere şunları söyledi:

“Hadi göreyim, bizden ayrılanlar AK Parti’ye nasıl gidecekler? Ne milletvekili ne bir üye gidebilir. Gitse de almayacaklar. Nisan ayına kadar kimse AK Parti’ye geçemeyecek.”
Akşener’in İyi Parti’den istifa eden Ankara Milletvekili Adnan Beker’i ima ettiği öne sürülüyor. Hatta Akşener’in AK Parti’den “Beker’i almayın” ricasında bulunduğu savunuluyor. Beker, “Bu söylenti üç ay önce kulağıma geldi” diyor.
Toplantıya katılanların doğruladığı bu sözler CHP’yle işbirliğine karşı olan İyi Parti yöneticilerinde “Ne oluyor?” endişesi yaratmış.

“AK Parti neden almayacak? Ne konuşuldu? Bir anlaşma mı yapıldı?” sorularını yöneltiyorlar.

İYİ Parti’de bir üst düzey ayrılık daha! Akşener’in aday gösterdiği isim istifa etti

‘Üçüncü Yol’ görüşünü savunan İyi partili üst düzey bir yetkili şöyle konuşuyor:

“Bugün duruşumuzu koruyabilirsek AK Parti ve MHP’den oy almaya başlayacağız. O mahallenin oyunu almaya yaklaşmışken, Akşener neden CHP’ye çakıyor? Anlayamıyoruz. Stratejik manevraysa birşey demeyiz. Ancak İyi Parti’yi Cumhur’a bağlamak hiç olmayacak bir iş. CHP’ye yüzde 60 itiraz ettiysek buna yüzde 100 itiraz ederiz.”

İyi Partili yetkili “Bizim ektiğimiz tarladaki mahsulü başkaları mı kaldıracak, bakacağız” diyor.”

Kaynak: TELE1