Akşener Hisarönü’nde: ‘Dağlara baktıkça çok üzülüyorum’

Yayın tarihi: 19 Ağustos 2021 Perşembe 2:29 pm - Güncelleme: 8 Ağustos 2022 Pazartesi 10:30 am

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yangın felaketinin vurduğu Muğla Marmaris Hisarönü’ne ziyaret gerçekleştirdi. Akşener’in ziyareti sırasında bir kadın yurttaş, “Dağlara baktıkça çok üzülüyorum” diyerek ağladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Muğla’daki orman yangınından etkilenen bölgelerdeki incelemelerini sürdürüyor.

Meral Akşener; yangının vurduğu Muğla Marmaris Hisarönü’nde yurttaşlarla bir araya geldi. Bir kadın yurttaş, Akşener’e sarılarak ağladı ve “Dağlara baktıkça çok üzülüyorum” dedi. 11 yaşındaki Yağmur ise “Ağaçlar dikilmeli, toprağın verimi arttırılmalı. Eylül ayına kadar ağaçlar yenilenmezse, sel buraya iner” diye konuştu.

Bir kadın yurttaş, Akşener’e, şunları söyledi:

“Her yer kahverengilerle dolu. Bir felaket daha yaşıyoruz, Karadeniz’de. Biz biriz. Buradaki felaketin bitmesi, bizim için bir felaketin bitmesi anlamına gelmiyor. Burada dere yataklarımız var, bir sel felaketi tehlikesi yaşıyoruz. Burada dere yatakları var. İyileştirilmesi için nasıl çalışma yapılabilir. Evlerini kaybeden köylü vatandaşlarımızın, TOKİ haricinde nasıl tekrar geri verebiliriz? Orada da bir mağduriyet yaşanacak, çünkü. Bir felaket daha yaşanmaması için halk olarak ne yapabiliriz? Bir daha felaketi yaşamamak için TOKİ dışında, onları borçlandırmadan nasıl evlerini yapabiliriz.”

“19 BİN FUTBOL SAHASI BÜYÜKLÜĞÜNDE ALAN YANDI”

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay da 13 bin 650 hektar alanın Marmaris’te yandığını dile getirerek, “Bunu şuradan daha iyi anlayabiliriz, 19 bin futbol sahası büyüklüğünde alan ve ağaçlar yandı” dedi. Akşener, “Katliam gibi” tepkisini verdi.

Oktay, Devlet Su İşleri’nin (DSİ) dere yataklarıyla ilgili yetkili olduğunu hatırlatarak, “Yetki DSİ’de ama biz sorumluluk alıyoruz” dedi.

Oktay, binaların yapılması için de devreye girdiklerini söyleyerek, “Tüm binayı yapıp, eşyaları içerisinde anahtarı teslim edip. ‘Buyurun, güle güle’ diyeceğiz” diye konuştu.

Oktay yanan yerlere maden ya da turizm amaçlı yatırıma izin vermeyeceklerini “Bunu düşüncesi olan varsa değiştirsin, başta ben hepimiz ayaklanırız” sözleri ile anlattı.

KADIN YURTTAŞ AKŞENER’E SARILARAK AĞLADI

Hüsniye isimli köylü kadın teyze Akşener’e derdini anlatmak isterken gözyaşlarını tutamadı. Akşener, kadının yanına gitti. Köylü kadın, Akşener’e sarılarak ağladı. Kadın, yangının etkisini; “Köyümüzü yandırdılar. Dağlara baktıkça çok üzülüyorum” sözleri ile aktardı. Kadın, yanan ormanlar nedeniyle suyun tutunamayacağını ve yağış olması halinde kendilerini sel felaketinin beklediğini ifade etti.

“EYLÜL AYINA KADAR AĞAÇLAR YENİLENMEZSE, SEL BURAYA İNER”

Akşener, daha sonra küçük bir kıza köylerindeki felaketle ilgili konuştu. 11 yaşındaki Yağmur, yangında gördüklerini ve yapılması gerekenleri anlattı. Yağmur, “Haberlerde diyorlar ki helikopter çalışıyor, burada bir tane helikopter yok” dedi.

Yağmur, yangının ardından sel felaketinin de kendilerini vurmaması için dere yataklarının ıslah edilmesini isteyerek, “Ağaçlar dikilmeli, toprağın verimi arttırılmalı. Eylül ayına kadar ağaçlar yenilenmezse, sel buraya iner” diye konuştu. Yağmur, “Herkes bu kadar karşıysa maden ocaklarına niye izin veriyorlar” diye sordu.

Akşener’den Erdoğan’a: Çocukların geleceğini rantçılığa göz yumarak feda edemezsin