Akşener: Herkes birbirinin ciğerini bilir

Yayın tarihi: 22 Kasım 2020 Pazar 4:28 pm - Güncelleme: 22 Kasım 2020 Pazar 4:28 pm

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Biz 40 kişiyiz bu siyasette herkes birbirinin ciğerini bilir. Eğer o ciğerlerdeki urları biliyorsak, o ciğerinde ur olanlar çok dikkatli olmaları gerekir” dedi.

Akşener, Ankara Swiss Otel’de düzenlenen partisinin üye katılım töreninde konuştu.

AKP hükümetinin ekonomik programını eleştirip israf vurgusu yaparak, partisinin ekonomik düzeninin incelenmesini öneren Akşener, “Hem tutumlu olup hem de her şeyi en iyi şekilde başarabildiğiniz bir ekonomik sistemin nasıl kurulduğunu ben bizi yönetenlere buyurun inceleyin diye bir vaka analizi olarak öneriyorum. Ondan sonra iddia ediyorum o 10 uçağın 5’ini satarlar” diye konuştu.

İYİ Parti’ye katılan yeni üyelerin rozetlerini de takan Akşener’in konuşması satır başlarıyla şöyle:

“BİZ 40 KİŞİYİZ SİYASETTE, HERKES BİRBİRİNİN CİĞERİNİ BİLİR: Biz normal, rahat bir zamanda bir siyasi parti kurmadık. Yıkılmaz armada kabul edilen bir iktidar karşında, kaşınızı çevirseniz, başınızı kaldırsanız suç kabul edildiği bir Türkiye’de siyasi parti kurduk. Biz 40 kişiyiz bu siyasette herkes birbirinin ciğerini bilir. Eğer o ciğerlerdeki urları biliyorsak, o ciğerinde ur olanlar çok dikkatli olmaları gerekir. Burada ciğerinde ur olan yoktur. Ben bu ülkede en zor zamanlarda İçişleri Bakanlığı yaptım ve bizim içimizde ciğerinde ur olan yoktur, yoktur, yoktur nitekim hiç de çıkmamıştır. Şimdi o seçime de girildi, milletimiz teveccüh gösterdi grup da kuruldu, devletimiz bize para verdi. Bir lira bağış almadan, milletimizin verdiği ile devletin verdiği para ile teşkilatlarımızı da partimizin sistemini de ferah ferah yönettiğimiz ve o sistemi son derece tutumlu bir şekilde o milletin vergilerini hayra kullanarak bir sistem kurduğumuz bir siyasi partiyiz.

PARTİMİZİN EKONOMİK DÜZENİNİ İNCELESİNLER, 10 UÇAKTAN 5’İNİ SATARLAR: Genellikle siyasi partilerin devletten aldıkları paranın nasıl kullanıldığından çok nereye kullanıldığı önemlidir. Biz hukuki hata yapmadığımız gibi hayra vesile olacak şekilde harcıyoruz. Partimize verilen paranın, o helal paranın dörtte birini il ve ilçelerimize zorunlu olarak dağıtıyoruz. Çünkü bu bir vebaldir bizim için çünkü o il ve ilçe teşkilatlarını kuran kardeşlerimiz ceplerinden harcadılar. Dolayısıyla kimseden bir şey istemek zorunda kalmamaları için böyle bir yöntemimiz var. Büyük harcamaların olmadığı, tutumluluğun ne kadar önemli olduğunu, israf yapmamanın da ne kadar itibarlı bir iş olduğunu dünya aleme ve bizi yönetenlere gösterdiğimiz bir kaynak harcama metodu uyguluyoruz. İtibardan tasarruf olmaz diyen arkadaşlarımıza partimizin bu ekonomik düzenini incelemelerini öneriyorum. Hem tutumlu olup hem de her şeyi en iyi şekilde başarabildiğiniz bir ekonomik sistemin nasıl kurulduğunu ben bizi yönetenlere buyurun inceleyin diye bir vaka analizi olarak öneriyorum. Ondan sonra iddia ediyorum o 1O uçağın 5’ini satarlar.

KUTUPLAŞTIRAN SİSTEM YIKILIYOR: Bir süredir manevi değerler üzerinden kutuplaştırarak, kavga ettirerek giden bir sistem vardı. O sistemi İyi Parti yıkıyor. Yıktı diyemem ama yıkılmak üzere. Artık insanlar birbirlerinin gözlerinin içine bakıyor. Seçmen kendisini manevi değerler üzerinden kutuplaştırmaya çalışanların, aslında arkadan rızkına el koyduğunun anlamış durumda. Yani CHP’ye oy veren esnafın da durumu facia, Ak Parti’ye oy veren esnafın durumu da facia, İYİ Parti’ye oy veren esnafın durumu da facia. Yani hangi siyasi partiyi desteklerse desteklesin hepsinin durumu facia. Dolayısıyla vatandaş bunu fark etmiş durumda.

BU KAFAYLA GİDERSENİZ ASKERE TEZ ALIRSINIZ TEZKERE: Biz eğer o zor dönemde partimizi kurmamış olsaydık, bugün siyasette, demokraside olması gereken, rekabet ortamının oluşması, yeni siyasi partilerin kurulması mümkün olabilir miydi? Biz partiyi kurmasaydık, referandumdan sonra evlerimize dağılsaydık nasıl bir Türkiye’yle karşı karşıya kalacaktık? Biz farklı bir siyasi partiyiz. Biz kimseye düşman bir parti değiliz. Biz sadece eleştirmeyiz, önce deriz ki, bu yanlış şöyle yaparsan doğru olur deriz. Bütün önerilerimiz, tekliflerimiz miri maldır canın isterse al kullan hayata geçir. Bu kafayla giderseniz askere, tez alırsınız tezkere diyerek yola devam eden ama tekliflerimizi projelerimizi de açık açık ortaya koyan bir siyasi partiyiz.

BİZ ÖNCEDEN GÖRÜYORUZ, BU AĞALAR SORUNLAR KANGREN OLUNCA BUYURUYOR: Bugün ilginç bir şekilde hem sosyal medyada hem basında, memleket masası var. Memleket masasının kurulup kurulmayacağını sorguluyor bu işle meşgul olanlar. Memleket masası teklifi kimin? İYİ Parti’nin. ‘Memleket Masası’nın anlamı ne? Pandemi ile ilgili problemler, dış politika ile ilgili problemler, ekonomi ile ilgili problemler. Siz iktidarsınız, siz tek kafayla, tek gözle birbirinizi överek gidiyorsunuz, vatandaşı unuttunuz, Ana Muhalefeti başta sayarak bütün siyasi partileri bir masanın etrafında toplayın ekonomik görüşlerimizi, dış politika görüşlerinizi siz bizi bilgilendirin biz de size fikirlerimizi sunalım Türkiye kazansın millet kazansın. O gün bir kaşık suda dünyanın fırtınası koparmıştı, bugün de memleket masasının kurulması lazım geldiğini söylüyor aynı dün bağıranlar. Demek ki neymiş? İYİ Parti milletin yararına, ülkenin yararına, tekliflerini çok rahat bir biçimde kamuoyu önünde açıklayabiliyormuş. Biz önceden görüyoruz, bu ağalar aradan süre geçiyor, zaten o problem kangren olunca buyuruyorlar.”