Akşener: FETÖ hakkında konuşmamı Bahçeli engelledi

Yayın tarihi: 12 Mart 2021 Cuma 4:22 pm - Güncelleme: 12 Mart 2021 Cuma 6:43 pm

İYİ Parti lideri Meral Akşener, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kurulan Meclis FETÖ Araştırma Komisyonu’nda dinlenmesinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından engellediğini açıkladı.

Yurt gezileri kapsamında Mardin’de bulunan İYİ Parti lideri Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ilgili önemli bir iddia ortaya attı.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra kurulan Meclis FETÖ Araştırma Komisyonu’nda dinlenmesinin Bahçeli tarafından engellediğini söyleyen Akşener, özetle şunları söyledi:

“BAHÇELİ FETÖ HAKKINDA KONUŞMAMI ENGELLEDİ”

“Arkadaşlarım, ben sizler çeşit çeşit iftiralarla karşı karşıya kaldık. Bunlar olacak, kulaklarını tıkayacaklar. Ben bu ülkede İçişleri Bakanlığı yaptım, biz kırk kişiyiz birbirimizin ciğerini biliriz. Şimdi FETÖ’cü diyorlar, bu arada sırada cepten çıkarılan bir kağıt. Gelin araştıralım diyorum, çağırın beni de tanık olarak. Cesaretiniz varsa dinleyin. Bakın bir arkadaşımız FETÖ araştırma kurulunun başkan yardımcısıydı. Meral Akşener’i bir dinleyelim demişler, resmi yazı yazılmış. Beni tanık olarak çağıracaklar. O arkadaşımızı, MHP o gün genel başkan yardımcısı bugün TBMM Başkan Vekili olan Celal Adan aramış, odasında buluşmuşlar sonra demiş ki böyle böyle bir durum var “Meral Akşener’e buyur gel fikrine bakacağız denilmiş Sayın Bahçeli istemiyor bunu engelleyin. Sebep ise beni Bahçeli 2006 yılında görevlendirerek Türkçe Olimpiyatlarına gittiğim için istemiyor. Demiş bunu ben engelleyemem Başbakan ile konuşmam lazım. Başbakan da Binali Yıldırım o zaman. Binali bey de peki demiş. Gerçeklerin her zaman ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır. Sonra diyor ki tamam yapalım. Bu arada Celal Adan arkadaşımıza bir telefon ediyor ve diyor ki ‘bizi çok kötü bir dertten kurtardın’ sana teşekkür ederim. Bu arkadaşımız Selçuk Özdağ. Sonra Özdağ biliyorsunuz bu tür görüşmeleri anlattığı için 20 kişinin saldırısına uğradı ölümden döndü. Sonra kendisini dövdürdüğüne dair iftira attılar.

“TEK TEK GÜNEY DOĞUYU GEZECEĞİM”

Bakın tek tek güney doğuyu gezeceğim. Şanlıurfa’dan başladım, bugün Mardin’deyim ve bundan sonra sırası ile bütün illerimizi ilçe ilçe gezeceğim. Öğrendiklerimi de bu ağaların yüzüne yüzüne çarpacağım. Bu öğrendiklerim açlık üzerine, yoksulluk üzerine. Bugün Mardin’deyiz. Geçtiğimiz hafta Eskişehir’deydim, sonrasında Sincan’daydım. Viranşehir ile Sincan’da konuşan esnafın derdi aynı. Sincan’da iş bulamayan ve o nedenle ağlayan genç ile Hilvan’daki işsiz genç aynı. Sincan’da benden birilerinden bulup ufacık çocuklar tablet istediler, Viranşehir’de hem üniversite öğrencileri hem ilkokul öğrencileri tablet istediler. Yazıktır yazık. Bu ülkede 4 milyon gencin EBA’ya giremediğini, uzaktan eğitimden yararlanamadığını biliyoruz. 177 milyar lirayı 5 müteahhitine gömeceği yerde bu 4 milyon gencimize, çocuğumuza tablet dağıtmak, o evlere internet paketi vermek işten bile değildi. bunları söylemeye devam edeceğiz, bunları anlatmaya devam edeceğiz.”

ESNAFTAN AKŞENER’E: BORÇLA GEÇİNİYORUZ

Akşener ziyareti esnasında esnafla da konuştu. Akşener ile esnaf arasındaki yaşanan diyalog şöyle:

Akşener: İşler nasıl.

Esnaf: İşler iyi diyelim iyi olsun.

Akşener: Hiç siftah yaptın mı bugün.

Esnaf: Siftah yaptım ama pek gönlümüzden geçen olmadı. Bazı günler siftahsız kapatmaya başladık.

“HER GELİŞİ PAHALI GELİYOR”

Müşterinin alım gücünü düştüğünü söyleyen Midyatlı esnaf, şu sıkıntıları dile getirdi:

Akşener: İşler nasıl?

Esnaf: Fiyatlar yükseliyor. Müşterinin alım gücü düşmüş.

Akşener: Bunlar her gelişi pahalı geliyor. (Başörtüleri göstererek)

Esnaf: Beşe (lira) alıyoruz, altıya (lira) satıyoruz. Bir daha ki gelişte altıya (lira) alıyoruz, yediye altıya (lira) satıyoruz. Müşteride çok şaşırıyor. Dün geldik bu fiyattı, bugün geldik bu fiyat (diyorlar).