Akşener: Erdoğan milletin adamı olmaktan çıktı rantın adamı oldu

Yayın tarihi: 11 Mart 2022 Cuma 9:31 am - Güncelleme: 11 Mart 2022 Cuma 10:28 am

İYİ Parti lideri Meral Akşener İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayarak gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Fox TV’de gündemi değerlendirdi. Akşener dün Antalya’da gerçekleşen zirveyle ilgili, “Antalya’daki görüşmeden keşke sonuç çıksaydı. Çok sevinirdik ama yan yana gelinmesini de sıfır noktasında değerlendirmiyorum. Putin ‘sen bunu yapamazsın, işgal edeceğim’ dedi. Bunu savunmamız mümkün değil. Batı da bu işgalde sınıfta kaldı.” dedi.

Meral Akşener: Bu ülkenin kadınının ayağının altını öpmeniz lazım kereste adamlar

Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Esnaf için müşteri velinimet. Bizim için de seçmen velinimet. Ama geldiğimiz noktada vatandaş velinimet olmaktan çıkmış.

ERDOĞAN’A TEPKİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki gösteren Meral Akşener ” tırnak içinde milletin adamıydı, şimdi rantın adamı haline geldi, bay kriz haline geldi sonuç itibari ile kendisine önerilen şeye doğru dürüst bakmadan tamamdır deyip yürüyor”

“Erdoğan her şeye karışır her şeyi biliyor modeliyle de gittiği için böyle bir sonuç ortaya çıkıyor. Bakın tarım bakanı gitti. Kaç senedir söylüyoruz bu arkadaşımızın tarıma zarar veren biri olduğunu. Yeni bakan için umuyorum ki bu arkadaşın yaktığı yıktığı her konuyu yeniden gündeme alır”

AHMET HAKAN’A CEVAP

Meral Akşener kendisi için ‘Tansu Çiller denince aklıma Meral Akşener geliyor’ diyen Ahmet Hakan’a cevap vererek ” Ahmet Hakan yanılıyor, 21 yılın sonunda Tansu Çiller denince benim aklıma Tayyip Erdoğan geliyor” dedi.

 

ÇOCUK BEZİNDE KDV TARTIŞMASI

Çocuk bezinde KDV sıfırlansın dedik. AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Türkiye’nin geldiği noktada vatandaş unutulup gidiyor. Yoksul kadınlarla görüşüyorum, tablo çok üzücü.

ERDOĞAN ÖZÜR DİLEMELİ

Erdoğan çıkıp ‘milletim özür dilerim elimi soktum bu işe olmadı’ demeli. MB ve ekonominin başına hesap verebilir insanlar getirmeli ve hiçbir şeye karışmıyorum demeli. Göreceksiniz her şey düzelir. Arkadaşımız ‘bay uzman’.

ERDOĞAN’IN DOKTORLARLA İLGİLİ AÇIKLAMASI

En son doktorlar işte. Erdoğan düzenli olarak düşman ilan eder. 2002’de doktorların hiçbir işe yaramadığını iğnelerini hemşerilere yaptırdığını söylemişti. Daha düşük alan doktorlarla diğerlerini karşı karşıya getiriyor. ‘Giderlerse gitsinler’ diyen bir Cumhurbaşkanı var. İnanamadım. Bu bilinçli yapılan bir iş.

Erdoğan iktidara ilk geldiğinde doktorların hiçbir işe yaramadığını, iğnelerini hemşirelere yaptırdığını söylemişti. Hemşire ve doktorları karşı karşıya getirmek istedi. Halbuki koronavirüste tüm sağlık çalışanlarının bizim için ne kadar önemli olduğunu gördük. Ama bu arkadaş böler.

ARTAN AKARYAKIT FİYATLARI

Demin Rusya’dan bahsettik. Rusya’nın yayılmacı bir politikası var. Kırım’la başladı Ukrayna’yı dahil ediyor. 650 milyar dolar parayı kenara koydu diye bir bilgi var. Devreye sokabileceğimiz fonlar gitti. Dolar aldı başına gitti. Bütün bunları özü, iş bilmezlik, israf, yolsuzluklardır. Siz köylüyü tarlasından ettiğiniz bir süreçte nasıl insanlara par kazandıracaksınız. O insan şehre gelmek zorunda kalıyor ve başka bir sorunla karşı karşıya kalınıyor.

Türkiye her türlü üretimden çıktı.

Katma değerle üretim yapılanbir sisteme geçilmesi lazım. Türkiye betona yatırım yaptı. Ortaya 5 tane şirket çıktı. Korunan bir insan grubu çıktı. Köprüler Demirel’in Özal’ın yapığı köprüde verilen paraya bakın ve şimdikilere bakın.

GRUP TOPLANTILARINDA MİZAHLA ANLATMAYA ÇALIŞIYORUM

İsmail Küçükkaya “İlginç bir siyaset söylemi geliştirmişsiniz? Ne demek istiyorsunuz?” diyerek İYİ Parti grup toplantısından görüntüler gösterdi. Bunun üzerine Akşener;

Güleriz ağlanacak halimize demek istiyorum. Çok acıtıcı şeyleri biraz da mizahla anlatmaya çalışıyorum. 4 ilim kaldı dolaşacağım. Bir eve gittim kadın ‘böbreğimi satsam kaç para eder’ dedi. Çocuğu kucağıma alıyorum zayıf , kemikleri sayılıyor.

Mizahla anlatmaya çalışıyorum. Gerçekten kötü durumumuz gelir düzeyi açılmış. Bir eve girdim. Satın almışlar evi. Eşi ölmüş. Emekli maaş 2 bin 400 lira. Evin ödemesi 2 bin. İki çocuk var. Gelen fatura 200 lira. Anlatabiliyor muyum orta sınıf bitti. Derin bir yolsuzluk var.

KILIÇDAROĞLU’NUN DİYARBAKIR ZİYARETİ

Küçükkaya: Dostunuz, ortağınız aynı zamanda rakibiniz, ne diyorsunuz?

Çok güzel bir şey. Türkiye’nin her şehri kıymetli ve orada yaşayan her vatandaş değerli. Etnik, dini aidiyetlerinin mühafaza etmek kaydıyla o kimlik her şeyin üstünde. Biz böyle bakıyoruz. Çok güzel karşılanmış, ne güzel. Gittiğim evlerde de bazıları Kürt bazıları Türk… Vatandaşın ayağına gidilmesi önemli. Varlık fonu 1.6 milyar dolarlık anlaşma yaptı. Hazineye devredilecek bir şirket kredileri ödeyemediği için. Telekom şirketini 2026 yılında hazinaye devredilmesi gereken bir şirket. Türkiye’nin nasıl yönetilmesi gerektiğini gösterir bir durumdur.

Meral Akşener

Meral Akşener