Akşener eleştirdiği 2018 senaryosuna geri döndü!

Yayın tarihi: 3 Mart 2023 Cuma 4:01 pm - Güncelleme: 3 Mart 2023 Cuma 4:01 pm

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayını belirlemeye yönelik toplantısının ardından bugün parti kurmaylarıyla görüştü. Kılıçdaroğlu’nun adaylığını desteklemediklerini belirten Akşener masadan kalktığını ilan etti. Bu çıkış ardından Akşener’in 2018 seçimlerine yönelik pişmanlığını aktardığı görüntüler yeniden gündeme geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adayını belirlemeye yönelik toplantısının ardından bugün yaptığı açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını kabul etmediklerini açıkladı.

2018 SEÇİMİNDEKİ PİŞMANLIĞINI AÇIKLAMIŞTI

Akşener; 8 Mayıs 2021’de konuk olduğu Karar TV’de 2018 genel seçimindeki pişmanlığını aktarmıştı. Ortak aday çıkarılmadığı için üzgün olduğunu ifade eden Akşener şunları söylemişti:

“Biz, Temel Bey, ben ve Muharrem İnce beyefendi birlikte aynı ittifak modeli içinde aday olduk. Hem sayın Erdoğan’ın ekibiyle hem de birbirimizle rekabet edildi. Muhalif seçmen bir bütün. Farklı partilere oy veriyorlar ama bu ucube sistemin değişmesini istiyor. Onun için biz parlamenter demokrasiye geçinceye kadar farklılıklarımızı muhafaze edip, müştereklerimizi öne çıkarıp bir bütünlük sağlamalıyız. Sonra böyle bedeller oluyor. Ben ilk heyecan geçtikten sonra 7.3 aldığıma şükrettim bu tecrübe çok kıymetli. Benim de nefsimi, egomu ortadan kaldıran bir tecrübedir”

Millet İttifakı toplantısı sonrası Meral Akşener kurmaylarını topladı!