Akşener: Damat bakana acil şifalar diliyoruz

Yayın tarihi: 11 Kasım 2020 Çarşamba 11:07 am - Güncelleme: 11 Kasım 2020 Çarşamba 3:42 pm

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifasıyla ilgili, “Damat bakana acil şifalar diliyoruz” dedi. Akşener, “Bakan Twitter üzerinden, damat Instagram’dan istifa etti. Ultra başarılı Tarım Bakanı’nın da TikTok’ta yapacağı bir düetle istifa etmesini bekliyoruz” ifadesini kullandı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Akşener, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifasıyla ilgili, “Damat bakana acil şifalar diliyoruz” yorumunu yaparken, “Bakan Twitter üzerinden, damat Instagram’dan istifa etti. Ultra başarılı Tarım Bakanı’nın da TikTok’ta yapacağı bir düetle istifa etmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Akşener, Berat Albayrak üzerinden istifayı haberleştirmeyen ana akım ve yandaş medyaya “Biz medyanın Saray’a bağlı olduğunu biliyorduk. Ancak bu gerçeği milletin huzurunda itiraf etmelerini beklemiyorduk” sözleriyle yüklendi.

Akşener, ABD seçimleri ile ilgili, “Trump dönemi hiç de iyi değildi. Biden farklı mı olacak? Onu zaman gösterecek” diye konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak istifa etti

Akşener’in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

ABD SEÇİMLERİ

“Trump dönemi hiç de iyi değildi. Biden farklı mı olacak? Onu zaman gösterecek. Diplomasi kişisel ahbaplık üzerinden değil liyakatli kadrolar ile yönetilmelidir.”

İZMİR DEPREMİ

“Neredeyse kaybettiğimiz vatandaşları suçlayacaklardı. O binaları denetlemek sizin göreviniz. Varsa eksikleri, gidermek için vatandaşa omuz vermek sizin göreviniz. Neymiş, vatandaş sağlam olmayan evinin üzerine biraz daha para koyacakmış. Sayın Erdoğan, vatandaşa akıl verme, destek ver.”

BERAT ALBAYRAK’IN İSTİFASI

“Damat bakan gitti. Kendisine acil şifalar diliyoruz. Kendisinin gelişi de gidişi de devletimizin düşürüldüğü gülünç durumun ibretlik vesikasıdır. Sayın Erdoğan’ın internet ve medya yasaklarında neden ısrar ettiğini daha anladım. Geçtiğimiz dönem bir bakanı Twitter üzerinden, damadı Instagram’dan istifa etti. Artık her bakan kendine bir sosyal medya mecrası seçip istifa edebiliyor. Ultra başarılı Tarım Bakanı’nın da TikTok’ta yapacağı bir düetle istifa etmesini bekliyoruz.”

MEDYAYA ‘ALBAYRAK’ ELEŞTİRİSİ: SARAY’A BAĞLI OLDUĞUNU BİLİYORDUK ANCAK…

“Biz medyanın Saray’a bağlı olduğunu biliyorduk. Ancak bu gerçeği milletin huzurunda itiraf etmelerini beklemiyorduk. Dünya basını, Avrupa basını olan biteni manşetten veriyor. Amerikan basını bile başkanlık seçimini bırakıp son dakika gelişmesi olarak Türkiye’ye bağlanıyor. Ancak saray medyasında tek bir haber dahi yok.”

KÜRSÜYÜ TEK GIDA-İŞ SENDİKASI’NA BIRAKTI

Akşener, kürsüyü Tek Gıda-İş Sendikası adına İbrahim Ören’e bıraktı. Ören, “İktidar, işten çıkarmaları yasakladı ancak işverenlere ücretsiz izne çıkarma hakkı verdi. İşverenler bu izinleri suistimal etmekte, birçok bin 171 lira ücretle geçinmek zorundalar” diye konuştu.

Akşener, daha sonra konuşmasına devam etti:

“Emekli maaşı ödemeyi lütuf gören Çalışma ve Aile Bakanı’na soruyorum: Karnını doyurmak için oradan oraya koşturan gençleri, emeklilerimizi izlemek çok mu hoşunuza gidiyor? Hak edilmiş kıdem tazminatlarını ödememek için binbir takla atmak çok mu hoşunuza gidiyor?”

İletişim Başkanlığı: Albayrak’ın görevden af talebi kabul edildi