Akşener: Bundan sonra yapmayacağım söz

Yayın tarihi: 7 Mart 2023 Salı 9:12 pm - Güncelleme: 8 Mart 2023 Çarşamba 2:08 pm

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı’nda yaşanan kriz hakkında, “Bir daha yapmayacağım söz” dedi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Habertürk’te Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu’nun adaylığının açıklandığı sırada yüzünün asık olduğu iddialarına yanıt veren Akşener, “Ben mutsuz değildim. Dünya üzerinde bana oğlum hariç kimse zorla bir şey yaptıramaz” dedi.

Akşener, şunları söyledi:

Samimi olarak söylüyorum resmi inceledim tuhaf bir ışık gelmiş. Paltomu çıkardıktan sonra yüzümde bir sorun yok iki ayrı fotoğraf var. Ben mutsuz değildim. Bir sorun yok. Zaten metni imzalamıştım. Dünya üzerinde bana oğlum hariç kimse zorla bir şey yaptıramaz. Masada müzakere oldu. Mutabakat sağlandı. Bununla ilgili bir olumsuzluk söz konusu değil. Bir önceki gece de hiç uyumamıştım.

“KILIÇDAROĞLU 13. CUMHURBAŞKANI OLACAK”

Şu anda sayın Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı. Elbette liderlerle bir sorunumuz yok. Popülaritesi yüksek milletin hadi hadi dediği iki büyükşehir belediye başkanını da onun koşu partneri haline getirdi o masa. Bunu değerli buluyorum. Millet İttifakı’nın adayı sayın Kılıçdaroğlu onlarla birlikte koşacak. Koşu partneri üçü birden. En önde sayın Kılıçdaroğlu’nu elbette seçtirmek üzere. 13. Cumhurbaşkanı Sayın Kılıçdaroğlu olacak.

“BİZLERİ KILIÇDAROĞLU ATAYACAK”

Kılıçdaroğlu’nun kazanması halinde bizler cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanacağız. Bu yüzden de milletvekili adayı olmayacağız. Bu Kılıçdaroğlu’nun kazanacağına inanacağımızı gösterir. Milletvekili adayı olmaya kalkışsak bu işe inanmıyoruz demektir. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ile aynı kantarda olacak. Bugünkü Anayasa’ya göre Kılıçdaroğlu bizi atayacak. Hepimiz atanacağız. Bakanlıkların hiçbirinin kimde olacağı ile ilgili bir şey hiç konuşmadık.

HDP YANITI

Türkiye’de siyasi partilerin birbirleriyle ilişkilerine her bir siyasi parti saygı duymak zorundadır. Biz bugüne kadar buna saygı duyduk. x partisinin y partisiyle ahbaplığına, tutumuna, görüşmemesine saygı duyduk. Kurumsal sistem üzerinden ne AK Parti’yi niçin görüştün dedik ne de diğer partilere.

Ekmeleddin İhsanoğlu hem MHP hem CHP’nin adayıydı. Onun otobüsünün üstünde konuşmalar yaptım. Selahattin Demirtaş da adaydı. Bir başka Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’a kendi bütçesinden yardım etmişti. Sanırım sonra iade edildi. Burada 2014’ün Türkiye’sinde MHP’nin adayı olan İhsanoğlu’nun tutumuna kimse bir şey demedi. Herkesin hakkına hukukuna saygı, vatanın birliğine bütünlüğüne saygı, hukukun üstünlüğüne saygı, anayasanın ilk dört maddesine saygı ve Türkiye’deki birlik ve beraberlik vurgusuna saygı.

Atatürk’le insanların derdi olmayacak. HDP’nin yöneticilerinin de, diğer insanların, partilerin düşünmesi gereken o. 2014’te MHP’nin adayı, Selahattin Demirtaş’ın bütçesine sembolik yardım yapmışsa, buna sayın Bahçeli dair herkes saygı duymuşsa burada bir şey var demektir. Bugün niye böyle? Türkiye’de siyasi partiler üzerinden ayrışma yerine etnik ayrıştırma oluşturuldu.

Tayyip Bey’in maalesef kavramsal bilgisi eksik. Pratik yanı çok kuvvetli. 100 sayfa tarih, sosyoloji, felsefe, mantık, sosyal bilimlerden bir şeyler okumuş, yanındakiler özet çıkarmış olsaydı bugün Türkiye başka olurdu. Bu dili başlatan biz değiliz, Erdoğan. Bu ucube sistemden kurtulacaksak hep birlikte kurtulacağız. Masada defalarca iddia edildiği gibi HDP yok. Zaman zaman HDP yöneticilerinden söylemler oldu. Ben de bunun ucube sistemin ateşine odun atmak olduğuna inandım. Sağduyunun devam etmesi gerekiyor. Bakanlık vesaire alışveriş olması gibi bir pazarlık olması gibi bir konusu değildir. ”

“SÖZ”

Akşener, Altaylı’nın ‘Milleti hop kaldırıp hop oturttunuz’ sözleri hakkında, “Bundan sonra yapmayacağım söz” dedi.

“Toplantıda ortam gerildi, Akşener ‘Yeter’ diye bağırdı, sesler salonun dışına taştı”