Akşener: Bu ağaları buraya yalvartmaya getirteceğim

Yayın tarihi: 19 Şubat 2020 Çarşamba 4:29 pm - Güncelleme: 19 Şubat 2020 Çarşamba 8:22 pm

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP’li cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘İYİ Parti 2023’e kalmaz’ sözlerine ilişkin, “Sayın Erdoğan demiş ki, ‘İYİ Parti 2023’e kalmaz’ rahmetli anacığım derdi ki; kul kurar kader gülermiş” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyaretlerinin dördüncüsünü Edirne’de gerçekleştirdi.

İktidara ekonomi eleştirisinde bulunan Akşener, “Pazar’da bir kadın dedi ki, ıspanak, lahana, karnabaharı üçünü bir arada alamıyorum, börek yapacağım yırtık yufka aldım’ diyor. Sayın Erdoğan yırtık yufka nedir bilir misin?” diye sordu.

Meral Akşener, Berat Albayrak’ı Erdoğan’a şikâyet etti!

Akşener’in konuşması şöyle:

“Sayın Erdoğan demiş ki, ‘İYİ Parti 2023’e kalmaz’ rahmetli anacığım derdi ki; kul kurar kader gülermiş. Sayın Erdoğan; gel buraya Keşan’a, Keşanlıların işsiz gençlerinin, esnafının iki katına çıkmış elektrik parasının, doğalgaz parasının, vergisini ödeyemeyen esnafının, iş bulamayan iki çocuklu babanın, kayınpederinin emekli maaşına kalmış damadının sorunlarını dinle. Etrafındaki çapsız danışmanları dinleye dinleye böyle oldun. Van’da insanlar çığ altındayken, gittin Kırkkale’ye insanların kafasına keyif çayı attın. 2023’e kimin kalıp kimin kalmayacağına burada toplanan Keşanlı karar verecek. Türkiye’nin selameti için bir an önce etrafındaki çapsız danışmanlarını, ekonominin içine tükürmüş çapsız damadını ekonominin başından çek.”

Dört istifanın ardından Meral Akşener’den açıklama

“BU AĞALARI OY VERMEK İÇİN YALVARTMAYA GETİRTECEĞİM”

“Pazar’da bir kadın dedi ki, ıspanak, lahana, karnabaharı üçünü bir arada alamıyorum, börek yapacağım yırtık yufka aldım’ diyor. Sayın Erdoğan yırtık yufka nedir bilir misin? Yırtık yufkanın, yırtık olmayan yufkadan farkını bilir misin? Herkese inat, ağalara inat gezmeye devam edeceğim. Esnaf esnaf, çiftçi çiftçi tek tek vatandaşın ayağına giderek gezmeye devam edeceğiz. Bu ağaları buraya sizin gözünüzün içine bakmaya, oy için yalvartmaya getirteceğim. Salı günüde buradan ne öğrendiysem anlatacağım, hepsinin rahatı bozulacak

Esnaf ziyaretleri sırasında oto sanayisini de ziyaret eden Akşener’e sanayiciler, ilk defa bir genel başkanın sanayiye gelmesinden onur duyduklarını ve çok sevindiklerini söyledi. Akşener, daha sonra sanayiyi gezdi, giydiği kaynak kıyafetiyle kaynak yaptı.

Karamollaoğlu’ndan iktidara sert tepki: Bunu bir insanın havsalasının alması mümkün değil

‘BU GEZİLERİ DEVAM ETTİRECEĞİM’

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Edirne’ye gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Keşan’dan Uzunköprü ilçesine geçip, Gazi Caddesi’ndeki esnafı ziyaret etti. Burada sandalye üzerine çıkıp, halka seslenen Akşener, seçmenin siyasetçinin veli nimeti olduğunu fakat son dönemdeki gündemle ötelendiğini söyleyip, şöyle konuştu:
“‘Seçim yok, herhangi bir şey yok, niye bu kadın buralarda geziyor?’ diye soruyorsanız, sizin derdinizi, taleplerinizi, isteklerini meclis kürsüsünden her hafta Salı günü anlatacağım, kimin ayağı kokuyor, kimin ki kokmuyor asla tek kelime etmeyeceğim. Birbiriyle dövüşmeye devam etsin ağalar ama Allah şahittir, inatla söylüyorum, bu gezileri devam ettireceğim, ilçe ilçe. Mecbur kalacak ağalar buraya gelmeye. İlk rahatsızlık muhteremden oldu. Bugün çok rahatsız olmuş, diyor ki ‘İYİ Parti 2023’e kadar zor kalır.’ Ona seçmen karar verir. Rahmetli anacım derdi, ‘Kul kırar kader gülermiş’, dolayısıyla ona seçmen karar verir. Bu dördüncü ilim. Gezdiğim 4 ilde de benim yaş grubumun çoğunun ağzında dişi yok çünkü çektirmiş yaptıramamış, çektirmiş yaptıramamış çünkü öncelikleri farklı.”

‘AYRILMA NEDENLERİ ÇOK İNCİTİCİ’

Caddedeki konuşmasının ardından İYİ Parti Uzunköprü İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Akşener, burada gazetecilerin sorularını da yanıtladı. İYİ Parti’den 5 milletvekili istifa edeceği yönündeki söylemlere cevap veren Akşener, “Tek taraflı bir iade beyanıdır istifa. Buna ben hep saygı duydum ama bu defa arkadaşlarımızın giderken ortaya koyduğu gerekçeler çok incitici oldu. Dün de onu söyledim, bugün de onu söylüyorum, yarın da onu söyleyeceğim. Niye ayrıldınız, vay gibi bir tavrım olamaz. İnsanlar fikir değiştirebilir, beğenmeyebilir belli bir süre sonra. Onlara saygı duyarsınız, duymalısınız. Ama çok incitici bir gerekçeyle ayrılınmasını İYİ Parti camiasına çok büyük bir haksızlık, hatta iftira olarak gördüğümü tekrarlayayım” diye konuştu.
Akşener, parti ziyaretinde balkondan halkı da selamladı. Uzunköprü temaslarının ardından Akşener, geceyi geçireceği otelde kalmak üzere Edirne’ye hareket etti.