Akşener, afet bölgesinden uyardı: Yanan ormanların yerine 1 cm beton yapılırsa, yıkacağız

Yayın tarihi: 1 Ağustos 2021 Pazar 4:02 pm - Güncelleme: 16 Ağustos 2022 Salı 10:26 am

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Antalya’nın Manavgat ilçesinde meydana gelen yangın felaketini yerinde inceledi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Manavgat Belediye Başkanı ile bir araya gelen Akşener, seçime işaret ederek “Yanan ormanların yerine 1 cm beton yapılmamalıdır. O yapılan betonların hepsini yıktırmak boynumuzun borcu olacaktır” dedi.

Meral Akşener, Manavgat’ta yaptığı açıklamada, yangını söndürmede helikopterlerin yetersiz kaldığının altını çizdi. Akşener, Millet İttifakı belediye başkanlarına farklı bir koordinasyon modeli uygulandığını vurguladı. Akşener şunları söyledi:

“Yangın olan belediye başkanları Millet İttifakı’nın belediye başkanlarına daha farklı bir koordinasyon modeli var, bu yanlış. Bunu yapanlara duyurmak isterim ki bu saçmalıktan vazgeçin. Bu tür konularda ekonomi, kaynaklar, elemanlar, araç gereç birleşir. Vilayetin kaymakamlığın merkezi idarenin imkanlarıyla belediyenin imkanları birleşirler ve buradan verimlilik çıkar buradan hızlı sonuç alınır. Ayrımcılığa son verilmesini duyuruyorum.

Uçakların havadan müdahalesi yani belediyelerin elindeki arazöz ya da itfaiye araçlarının ulaşamadığı yerlerde uçak müdahalesinin daha etkili olduğunu biliyoruz. Helikopterlerde öyle bir sonuç alınamadığını öğrendik. Manavgat’ta 22 mahalle tamamen yıkıldı. İktidar partileri de muhalefet partilerinin mensupları da imkanlarımızı ve enerjimizi birleştirmek zorundayız. Acıya duyduğum saygıdan dolayı bir şey söylemiyorum ama bunu biz bir kenara koyduk. Orman yangınları kundaklama ise devletin görevi bunların kim olduğunu bulmaktır. Manavgat özelinden anlatılanlar var. Orman yangınlarına sebebiyet verenler terör örgütü üyeliğiyle yargılanmalıdır. Yanan ormanların yerine 1 cm beton yapılmamalıdır. Seçim elbette gelecek, o yapılan betonların hepsini yıktırmak boynumuzun borcu olacaktır. Genel Afet Bölgesi diye tarif ettiğimiz bir tarif var. Bu tarif, yangın yerlerinde kayıpların giderilmesi için yapılmıştır”

Akşener: Beceriksizlikte bir dünya markası olan Tarım Bakanı’nı geçen sene de uyarmıştım