Akşener: 36 evladımızı toprağa verdik sen hâlâ eğleniyor musun sayın Erdoğan?

Yayın tarihi: 3 Mart 2020 Salı 9:59 am - Güncelleme: 3 Mart 2020 Salı 10:25 am

Partisinin grup toplantısında konuşan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP’li cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İdlib’de 34 askerin şehit olmasının ardından yaptığı ilk konuşmasında Trump’la diyaloğunu anlatırken takındığı tavrı sert sözlerle eleştirdi. Akşener, “Nitekim birkaç şehit dedikten bir kaç gün sonra 36 rakamıyla karşılaştı. Rakamlarla güldü, çevresindekileri güldürdü. 36 evladımızı toprağa verdik sen hâlâ eğleniyor musun sayın Erdoğan?” dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Akşener, konuşmasına milletvekillerinden konuşmasını alkışlamamalarını rica ederek başladı.

‘Yine yüreğimiz yandı!’ İdlib’den 1 şehit haberi daha

Akşener’in açıklamalarından satır başları şöyle:

“O GÜLERKEN BİZ KAVRULDUK”

“Devleti yönetenler devlet ciddiyetinden devlet adabından sorumluluk bilincinden ne derece uzak olduğunu yine gösterdiler. Bana da iki çift laf söylemek fark oldu. Erdoğan rakamları çok sever. En acı günde bile sevdiği rakamları sevmemezlik edemez Sayın Erdoğan. Aynı zamanda bazı rakamları da hiç sevmez. Borçlu insanımızın rakamı, işsizlik rakamları. Yüzüne vurulan gerçekliğin rakamlarını sevmez. Kimi zaman gülerek, kimi zaman susarak, kimi zaman kızarak kaçar. Nitekim birkaç tane şehit dedikten sonra 36 rakamını duyduktan sonra da böyle yaptı. Güldü, güldürdü. O gülerken biz kavrulduk. O güldükçe bu ülkeyi yönetme iddiasındakilerin akıllarını, vicdanlarını çoktan rafa kaldırdığını gördük. Sen hâlâ eğleniyor musun Sayın Erdoğan? ”

Şehit yüzbaşının cenaze namazı geç kalan AKP’li isim için ikinci kez kılındı

“DOSTLARINLA DEDİKODU SEANSLARINI BIRAK”

“Onlar ağlarken sen gülemezsin sayın Erdoğan. Millet ne olduğunu öğrenmek için ekran başında, Sayın Erdoğan hâlâ uçan ekonomi programını anlatıyor. Trump sormuş Putin’in Suriye’de ne işi var demiş Erdoğan da Kamışlı’da petrol var demiş. Hani okullarda okutulurdu Rusların sıcak denizlere inme hedefi denilirdi ya işte o sıcak denizlerdeki üssüdür Suriye. Bu gerçeği ve nedenlerini bilmiyor ya da bilmeze yatıyorsan o coğrafyaya neden kafanı uzattın Erdoğan! Madem Putin’in Suriye’de işi olmadığını düşünüyordun ortak mutabakatı neden imzaladın Erdoğan? Dostlarınla dedikodu seanslarını bırak.”

“Devredilirken Türkiye sessizce otursun uzaktan izlesin diyemeyiz. Harekâtları bu sebeple destekledik ancak millet şehidinin yasını tutarken milletin huzuruna gülerek çıkanlara haddini bildirmeye devam edeceğiz. Biz meseleye şahsi değil ülkemizin menfaatleri üzerinden bakıyoruz. Biliyoruz ki akılsız başların sebep oldukları ortadayken tebessüm ettiklerini gördükçe daha da kahroluyoruz. ”

“Oğullarımızı cennete uğurladık onların umurlarında olmasa bile biz yaralıyız hüzünlüyüz. Selam olsun şehit analarına, babalarına, eşlerine, evlatlarına, kardeşlerine. Allahım onlara güç versin, sabır versin. Allahım bu cennet vatana göz dikenleri göz dikenlerle kol kola girenleri kahreyle yarabbim “