Akraba üniversitesi! Eski ve yeni rektörün ‘işe sen aldın’ kavgası

Yayın tarihi: 13 Aralık 2023 Çarşamba 4:45 pm - Güncelleme: 13 Aralık 2023 Çarşamba 5:02 pm

Akrabalarının akademik ve idari kadrolarda yer aldığı ortaya çıkan Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Recep Bentli, atamaların eski rektör Aysun Bay Karabulut döneminde yapıldığını iddia etti. Karabulut ise, “Herkes kendi akrabasına sahip çıkmalı. Yapılan hatalar başkalarına mal edilerek düzeltilmemeli” dedi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin eski ve yeni rektörü arasında kadrolara ‘akraba ataması’nı kimin yaptığına dair kavga çıktı.

Rektör Recep Bentli, kendi akrabalarını işe bir önceki dönemde rektör olan Aysun Bay Karabulut’un aldığını, atamaların onun döneminde olduğunu söyledi. Eski Rektör Karabulut ise Bentli’ye yanıt vererek “Kendi akrabalarını benim aldığımı iddia eden kişilere karşı verilmiş cevabımdır. Herkes kendi akrabasına sahip çıkmalı… Benim ablam o şehirde beş yıl milletvekilliği yaptı. Benden sonraki atanmanızı da destekledi” dedi.

BENTLİ’NİN TEYZE KIZLARI, AMCAOĞLU VE KAYINÇOSUNUN EŞİNE ATAMA

Sözcü’nün haberine göre, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğüne 2022 yılında atanan Recep Bentli’nin akrabalarının üniversitede akademik ve idari kadroda görev yaptıkları ortaya çıktı. Habere göre, Rektör Bentli’nin akrabası olan kişilerin isimleri ve görevleri şunlardı:

-S. Sezer (Recep Bentli’nin teyzesinin kızı) Akçadağ MYO’da Laboratuvar veteriner Sağlık kimya mezunu öğretim görevlisi

-S. Bentli (Recep Bentli’nin amcaoğlu) Kale Turizm MYO’da öğretim görevlisi

-N. Karakaş (Recep Bentli’nin eşinin kardeşinin eşi) Tıp fakültesi Dekan yardımcısı

-N. B. Canbay (Recep Bentli’nin teyzesinin kızı) Destek personeli biriminde temizlik personeli olarak alınmasına rağmen hukuk müşavirliğinde büro personeli

Ahi Evran Üniversitesi’nde dikkat çeken ilan

“ATANMALAR BENDEN ÖNCEKİ REKTÖR DÖNEMİNDE YAPILMIŞTIR”

Rektör Recep Bentli, bahsi geçen kişilerin kadro ve görevlendirmelerinin kendisinin döneminde yapılmadığını söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

“Üniversitemiz ve tarafıma ilişkin bazı basın organları ve sosyal medya hesaplarında yer alan kadro ve atanma ile ilgili iddialar tamamen asılsız olup deprem sonrası zor şartlarda iş yapma enerjimizi yok etmeye yönelik iftiralardır. Bu iftiraların hangi mahfillerde ne amaçla hazırlanıp servis edildiğini bilmekte, yakından takip etmekteyiz. Bahsi geçen tüm kişilerin kadro ilanları, görevlendirilmeleri ve atanma süreçleri benden önceki rektör tarafından yapılmıştır.

Dolayısıyla bu süreçlerin şahsımla ilgili hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Rektörlüğüm döneminde yapılmış gibi lanse edilen bu iftira manipülatif ve dezenformasyon içerikli asılsız haberlerin yakın takipçisi olacağımı ve müfterilerle ilgili tüm yasal haklarımı saklı tutacağımı kamuoyunun dikkatine saygıyla sunarım”

“ABLAM ATANMANIZI DESTEKLEDİ”

Bentli’nin iddialarına sosyal medyada cevap veren eski rektör Aysun Bay Karabulut ise, iddiaları reddetti. Karabulut, şu ifadeleri kullandı:

“Kendi akrabalarını benim aldığımı iddia eden kişilere karşı verilmiş cevabımdır. Herkes kendi akrabasına sahip çıkmalı. Yapılan hatalar başkalarına mal edilerek düzeltilmemeli. Gerçekler gün yüzüne çıkınca bazı şeyleri düzeltmek için ben yapmadım başkası yaptı demek ancak 3 yaşındaki çocukların düşüncesidir. Lütfen iftira ve yalan haberlerinize alet ettiğiniz kişinin sizden önceki kurucu rektör olduğunu sabahlara kadar kurmak için uğraştığını, emek verdiğini unutmayın.

Benim ablam o şehirde 5 yıl Milletvekilliği yaptı sizi de iki dönem il sağlık müdürlüğü yaptı. Benden sonraki atanmanızı da destekledi. Bana saygınız yoksa en azından sizi atatan ve atayan iradeye karşı bu tür yollara başvurmayınız”

Karabulut’un sosyal medyada yaptığı açıklamayı daha sonra kaldırdığı görüldü.

Kaynak: TELE1