Akraba atamalarında ‘yeni formül’: Önce İŞKUR üzerinden aldı, sonra…

Yayın tarihi: 1 Ağustos 2019 Perşembe 9:05 am - Güncelleme: 1 Ağustos 2019 Perşembe 11:30 am

Manisa’nın AKP’li Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, ‘akraba atamasına’ yeni bir soluk getirdi. Selçuk, kızını önce İŞKUR üzerinden belediyede işe aldı daha sonra Şehzadeler Belediyesi’ne özel kalem olarak yerleştirdi.  Selçuk’un kızı, bu formülle KPSS engelini aştı, 657 sayılı yasaya tabi memur oldu.

Son dönemde belediyelerde tartışma konusu olan akraba kadrolaşmasının bir örneği Manisa’da yaşandı. 2014 seçimlerinde AKP’den Demirci Belediye Başkanı seçilen Selami Selçuk, bu süreçte kızı Nazlı Selçuk’u İŞKUR üzerinden belediyeye aldı.

Cumhuriyet‘ten Alican Uludağ‘ın haberine göre, Nazlı Selçuk, daha sonra Demirci Kaymakamlığı Proje Ofisi’nde görevlendirildi. Bir süre burada çalışan Nazlı Selçuk, daha sonra AKP’li Şehzadeler Belediyesi’nde istisnai kadrodan özel kalem müdürü yapıldı. Böylece KPSS engelini aşan Selçuk, 657 sayılı yasaya tabi memur oldu. Yükselişi burada durmayan Nazlı Selçuk, babasının yönettiği Demirci ilçesinde Kredi Yurtlar Kurumu İlçe Müdürlüğü’ne getirildi. Baba-kız, bu aşamadan sonra ilçede birçok etkinliğe beraber katıldı. 15 Mayıs’ta “Yurtkur’da el sanatları sergisi”nin açılışını birlikte gerçekleştirdi.

YENİ ‘FORMÜL’ BULDU

Manisa’daki atama saadeti bununla sınırlı kalmadı. AKP Manisa Milletvekili Murat Baybatur’un kardeşi Fatih Baybatur, daha önce Aksihar Belediyesi’ne istisnai kadrodan özel kalem müdürlüğüne getirildi. 31 Mart yerel seçimlerinde Akhisar Belediyesi CHP’ye geçti. Ancak AKP, kardeş Baybatur için yeni bir formül buldu. Fatih Baybatur, AKP’li Şehzadeler Belediyesi’ne başkan yardımcısı olarak atandı.