AKP’yi karıştıran ‘Yalnız Kurt’ dizisi sezon finali yaptı

Yayın tarihi: 11 Haziran 2022 Cumartesi 5:04 pm - Güncelleme: 11 Haziran 2022 Cumartesi 5:06 pm

IKBY’ye yönelik sahneleri AKP’de tepkilere neden olan ‘Yalnız Kurt‘ dizisi dün yayımlanan 20. bölümüyle sezon finali yaptı.

İktidara yakın televizyon kanalı ATV’de yayımlanan ve bazı sahneleri AKP içinde tartışmalara neden olan ‘Yalnız Kurt’ dizisi dün (10 Haziran) yayımlanan 20. bölümüyle sezon finali yaptı.

Dizinin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bayraklı, Mesut Barzani’li sahneleri tepkilere neden olmuştu. Sezon finalinin bu sahnelerle ilgili olup olmadığı henüz bilinmiyor. Serbestiyet’in haberine göre, dizinin son bölümünde de önceki bölümdeki sahnelere benzeyen sahne ve replikler yer aldı.

Erbil’den ‘Yalnız Kurt’ dizisine tepki: Yanıt vereceğiz

YÖNETMENİ ‘ELEŞTİRİLERİ CİDDİYE ALMIYORUM’ DEMİŞTİ

Dizideki mahkeme sahnesi AKP’de tepkilere neden olmuştu. Dizide Tekin Giritli isimli karakterin IKBY’de bir mahkemede yargılanırken görülmesi ve mahkeme heyetine “Kerkük ve Musul Türk yurdudur. Sizler, Büyük Orta Doğu Projesi’nin uydu oluşumlarından birisiniz” demesi gündem olmuştu.

AKP MKYK Üyesi Abdurrahman Kurt “Oldukça provokatif, halkı kin ve düşmanlığa sevk edici müşrik bir zihniyetin yansıması. Dava açmak gerekli” demişti.

AKP Ardahan Milletvekili Orhan Atalay “Bütünüyle tahkir ve tahrik amaçlı bir kurgudan ibaret ‘Yalnız Kurt’ isimli, iğrenç ırkçı temalar içeren diziyi de onu yayınlayan atv’yi de kınıyorum. Coğrafya ve tarih kadar kadim bir gerçeklik olan onlarca milyonluk bir sosyolojiyi inkâr aptallığı ile kim nereye varmak istiyor?” ifadeleri ile diziye tepki göstermişti.

AKP Mehmet Metiner ise Yeni Şafak’ta kaleme aldığı yazısında, “FETÖ ile mücadeleyi çok iyi anlatan bir dizi olarak önemseyerek izlediğim o dizinin içine o sahneleri ve diyalogları niye yerleştirme gereği duyduklarını elbette bilemem. Ama bildiğim o ki misyonumuza ve duruşumuza zarar verdiler. Ayda bir neredeyse o yönetimin seçilmiş başkanı Neçirvan Barzani’yi ağırlayan Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın Türk-Kürt kardeşliğine yaslanan ve herkese kazandıran köklü dış politikasına darbe vurdular” demişti.

Gelen tepkilerin ardından Sabah gazetesinden Tuba Kalçık’a röportaj veren dizinin yönetmeni Osman Sınav “Yalnız Kurt’u eleştirenler sadece sahnelere bakarak yapmasın bunu, tümünü izleyip yorumda bulunsunlar. Dizimiz zaten devletimizin terör örgütleriyle nasıl mücadele ettiğini anlatıyor. O yüzden bu eleştirileri ciddiye almıyorum” diye konuşmuştu.

Mehmet Metiner’den ‘Yalnız Kurt’a tepki: Erdoğan’ın dış politikasına darbe vurdular