AKP’ye yakın sendikadan tepki: Anlayan varsa beri gelsin

Yayın tarihi: 18 Ekim 2021 Pazartesi 3:25 pm - Güncelleme: 18 Ekim 2021 Pazartesi 3:25 pm

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir-Sen’in İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Talat Yavuz’dan MEB’de yapılan atamalara tepki geldi: “Anlayan varsa beri gelsin.”

Hükümete yakınlığı ile bilinen Eğitim Bir-Sen’in İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Talat Yavuz, sendikanın internet sitesi için bir yazı kaleme aldı. Mili Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) il müdürlüklerinde yaptığı atamalara tepki gösteren Yavuz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bürokratlara “Kanuna uyun” çağrısına vurgu yaptı.

Yavuz şöyle yazdı: “Kim neden atandı, neden görevden alındı anlayan varsa beri gelsin. Üniversitelerde, rektörlerin benzer uygulamalarını duyardık ancak MEB’de böylesi bir süreç ne görüldü ne duyuldu. Rize, Trabzon, Sivas derken Tokat hep önde gidiyor, bakmışsınız aradan Zonguldak sıyrılıyor. Liyakat böyle bir şey işte, bazı illere hiç uğramıyor nedense! Bürokratların tehdit edildiği bu günlerde insan kazanmak gerekir, harcamak değil.”

Öte yandan diğer eğitim sendikaları uzun zamandır, illerdeki MEB yöneticilerinin Eğitim Bir-Sen üyeleri arasından atanmasından şikayet ediyordu.