AKP’ye oy veren çiftçi, kafasını duvarlara vurdu!

Yayın tarihi: 19 Ocak 2022 Çarşamba 5:48 pm - Güncelleme: 19 Ocak 2022 Çarşamba 5:52 pm

Adanalı çiftçi, AKP’ye verdiği oylar yüzünden pişmanlığı dile getirerek kafasını duvarlara vurdu. “Nasıl bunların peşinden gittim? Laf söyletmezdim laf” dedi.

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Adana’nın Karaisalı ilçesine bağlı Salbas mahallesindeki çiftçileri ziyaret etti. Şevkin’e sorunlarını anlatan bir çiftçi, AKP’ye oy verdiğini söyleyip kafasını duvara vurdu.

“AÇLIK BAŞLAR, KITLIK BAŞLAR”

Çiftçilik yapan bir genç ise “AK Parti, 20 senedir iktidarda ve çiftçiye en ufak bir desteği olmadı. Çiftçiyi hep en son planda tuttu. Mazot olmuş 14 TL, zaten mazotla gübre çiftçinin dumanını attırdı. Çiftçi şu an bitikleri oynuyor. Allah sonumuzu hayır etsin. Devletten de herhangi bir destek gelmiyor. Zam üstüne zam. En büyük darbeyi bu ülkede çiftçi yiyor. Çiftçi de biterse ülkede kıtlık başlar, açlık başlar” dedi.

“SÖYLEDİKLERİNİN HEPSİ YALAN DOLAN”

Bir diğer çiftçi, “Üç dönem AKP’ye oy verdim. Şimdi ben de kafamı duvara vuruyorum. Borçlarımı ödemek için elimdeki traktörümü satıyorum. Bankadan faizle kredi çekip yeniden traktör alıyorum. Konuştuklarının hepsi yalan dolan, Cumhurbaşkanı da dahil. Ekiyoruz, biçiyoruz, elde beş kuruş para yok. Borç, faiz, gübre derken işin içinden çıkamıyoruz. Ya evimizi satacağız ya tarlamızı satacağız. Çarkı döndürmek için, borçlarımızı ödeyebilmek için traktörümüzü satıp yeniden banka faiziyle traktör alıyoruz” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE ÜRETİM POLİTİKASI YOK”

Devletin gayri safi milli hasılanın yüzde 1’ini çiftçiye vermesi gerektiğine dikkat çeken Müzeyyen Şevkin ise “Çiftçi bir yıl sonra ne ekeceğini, ne üreteceğini, ne kazanacağını bilecek. Devlet, bu planlamayı yapmak zorunda. Bu sene patates para etti diye ertesi yıl herkes patates ekerse sıfıra düşüyor. Limonda da karpuzda da pamukta da böyle. Devlet diyecek ki ‘Bu topraklarda pamuk iyi yetişir, sen pamuk ek, sen mısır ek, sen tütün ek’ diyecek. Planlama yapacağız. Olması gereken bu. Çiftçi ürünü ürettiğinde elinde kalmayacak. Pazarlaması yapılacak. Kâr marjı üzerine konularak çiftçinin hakkı ödenecek” dedi.

‘Açım’ dediği için salondan çıkarılan çiftçi yaşadıklarını anlattı