AKP’ye katılan ‘Teğmen Çelebi’nin arşivinden! ‘AK Parti hükümeti müzik notası bile veremedi’

Yayın tarihi: 11 Ekim 2022 Salı 12:31 pm - Güncelleme: 11 Ekim 2022 Salı 12:34 pm

CHP’den istifa edip Memleket Partisi’ne geçen Mehmet Ali Çelebi, sert sözlerle eleştirdiği AKP’ye geçti. Çelebi daha önce AKP’yi, “Ben dahil, subaylar yargılanırken teröristleri Habur’da kırmızı halı ile karşıladınız.” ifadeleriyle eleştirmişti.

Mehmet Ali Çelebi, bugün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda AKP’ye geçtiğini duyurdu. Erdoğan’a şükranlarını sunan Çelebi, daha önce AKP’yi sert sözlerle eleştirmişti.

İşte Mehmet Ali Çelebi’nin 09 Aralık 2020 tarihinde yapılan bütçe görüşmelerinde sarf ettiği sözler: “18 yılda orduya şunları yaşattınız; 2003’te askerimizin başına çuval geçirildi, müzik notası bile veremediniz. 2007’den sonra kumpaslara yol verdiniz. Ben dahil, subaylar yargılanırken teröristleri Habur’da kırmızı halı ile karşıladınız. Genelkurmay Başkanını sanık yaptınız, terörist Şemdin Sakık’ı ona tanık yaptınız. 2014 yılında FETÖ işkenceleriyle 3 bin askeri öğrencinin harp okulundan atılmasını izlediniz. Kozmik Oda’ya FETÖ’yü soktunuz. Aldatıldık dediniz ama halen Ali Tatar’a şehit diyemediniz. 15 Temmuz’dan sonra Genelkurmay’ın içini boşalttınız. Milli savunma, Üniversitesi kurdunuz başına da tarih hocası getirdiniz.”

Mehmet Ali Çelebi AKP’de

ÇELEBİ’NİN SİYASİ HAYATI

Çelebi 29 Ocak 2021’de CHP’den istifa etti. 17 Mayıs 2021’de kurulan Memleket Partisi’ne katıldı. 25 Şubat 2022’de Memleket Partisi’nden de istifa etti. Ailesinde sağlık sorunlarını gerekçe gösterdi.

Mehmet Ali Çelebi AKP’ye geçti, tepkiler peş peşe geldi! “Oyumu geri ver”