AKP’ye güzel haber: YouTube’da ‘dislike’ kalktı

Yayın tarihi: 11 Kasım 2021 Perşembe 6:04 pm - Güncelleme: 11 Kasım 2021 Perşembe 6:06 pm

YouTube, ‘dislike’ özelliğini kaldırdı. Artık bir içeriği kaç kişinin beğenmediği sayı olarak gösterilmeyecek.

Video paylaşım platformu YouTube’da dislike (beğenmeme) butonu kalktı. Dislike butonu özelliği değişmeyecek ancak YouTube’da bir videoyu kaç kişinin beğenmediği sayı olarak gösterilmeyecek.

Kullanıcılar bir içeriği beğenmemeye devam edebilecek ve YouTube’un öneri algoritması yine bu reaksiyon üzerinden çalışacak. Video paylaşım devinin bu hamlesinin nedeni online tacizi durdurmak olduğu belirtildi.

YouTube, toplam beğenmeme sayısının gizlenmesiyle bir video üreticisinin hazırladığı içeriğe yapılan ‘dislike‘ saldırısının önüne geçmeyi amaçlıyor. YouTube bu özelliği kaldırmayı test ettiği süreçte ‘dislike’ saldırılarının azaldığını açıkladı.

İçerik üreticileri de YouTube’un sunduğu araçlar sayesinde videolarının kaç ‘dislike’ aldığını özel olarak görmeye devam edecek.

ERDOĞAN’A ‘DİSLİKE’ YAĞMIŞTI

Öte yandan geçen yıl haziran ayında YouTube kanalından ‘Gençlerle Video Konferans Buluşması‘ başlığıyla canlı yayın yapan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘dislike’ yağmuruna tutulmuştu. Sonrasında kanala yüklenen videonun 300 binin üzerinde ‘dislike‘ aldığı görülmüştü. Aynı kaderi AKP de yaşamıştı.

Erdoğan’a Z kuşağı şoku! Binlerce dislike atıldı… Dislike nedir? Dislike nasıl atılır?