AKP’nin zam iddiası yalan çıktı… CHP’den videolu cevap

Yayın tarihi: 28 Mayıs 2020 Perşembe 2:35 pm - Güncelleme: 28 Mayıs 2020 Perşembe 2:35 pm

Antalya’da AKP’lilerin ‘su 3 kat zamlandı’ iddiasına CHP Antalya’dan yanıt geldi.

Antalya’da su faturaları üzerinden başlatılan ‘zam’ polemiği büyüyor. Metreküp fiyatlarının değişmemesine rağmen CHP’li belediyeyi zam yapmakla suçlayan AKP’lilerle CHP’liler arasındaki tartışma sosyal medyaya da yansıdı. CHP İlçe Başkanı’nın videolu son paylaşımı büyük ilgi çekti

Antalya’da su faturaları üzerinden başlatılan partiler arası tartışma, sosyal medyaya da yansıyınca bir numaralı gündem maddesi odu. Suyun metreküp fiyatına artış yapılmamasın rağmen, özellikle AKP’lilerin ‘su 3 kat zamlandı’ şeklindeki iddia ve paylaşımları, CHP’lileri kızdırdı.

ASAT’tan ve Büyükşehir Belediyesi’nden basın toplantıları ve kamuoyu bilgilendirmeleri ile yapılan resmi ‘zam yapılmadı’ açıklamaları da polemiği durduramayınca, CHP’liler ironik bir videoyla zam iddialarına yanıt verdi.

Suya zam yapılmadığını çocukların dahi anlayacağı bir dille anlatan ve CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz’ın gece yarısı paylaşımının ardından çok sayıda etkileşim alan video, bir anda Antalya’nın gündemine oturdu.

KULLANIM ARTINCA FATURALAR YÜKSELDİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASAT, koronavirüsle mücadele sürecinde sokağa çıkma kısıtlaması yaşanan Nisan ayında, toplum sağlığını korumak amacıyla sayaçları okutmadı ve abonelere pandemi öncesi ortalama tüketimlerinin yüzde 80’i kadar su tüketimini faturalandırdı.

Nisan’da aboneler hijyen önlemleri ve sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle normalden çok fazla su tüketmelerine rağmen sayaçları okunmadığı için düşük faturalar ödediler. Mayıs döneminde de salgın süreci ile birlikte su kullanımı artınca Nisan ayındaki faturalandırılmayan kullanımla birlikte su faturalarında doğal olarak yükselme oldu.

ZAM İDDİALARI GERÇEK DIŞI

Faturaların normal döneme oranla yüksek gelmesi siyasi polemik vasıtası yapılınca sosyal medyadaki gerginlik de arttı. AKP Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın, CHP’li Büyükşehir Belediyesi’ni ‘su faturalarını 3’e katlamakla’ suçlayan ve suya zam yapıldığını iddia eden açıklamaları bardağı taşırdı.

ASAT Genel Müdürü’nün basın toplantıları ile yaptığı açıklamalar ve Büyükşehir Belediyesi’nin bilgilendirmeleri de olmayan zamla ilgili iddiaları durduramadı. AKP İl Başkanı Taş’ın, su borusu patladığı için yüksek fatura gelen bir aboneyi zamma örnek olarak göstermesi, bizzat o abone tarafından yalanlanınca polemik büyüdü.

ÇOCUĞA ANLATIR GİBİ…

Suya zam yapılmadığı halde AKP İl Başkanı’nın zamla ilgili paylaşımlarına yanıt, CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz’ın şahsi sosyal medya hesabından geldi.

İronik bir temayla çocuklara anlatır gibi Antalya’da suya zam yapılmadığını belgeleriyle ortaya koyan video kısa sürede büyük etkileşim aldı ve gündeme oturdu.

Zam iddialarında kullanılan yüksek tutarlı faturanın sahibi olana abonenin de videoda ‘su borusu patladığı için faturanın yüksek geldiğini, zam olmadığını, ödeme kolaylığı için ASAT’a teşekkür ettiğini’ söylemesi de büyük ilgi çekti.