AKP’nin YSK Temsilcisi: İddia ediyorum dünyadaki en güvenli seçimler Türkiye’de

Yayın tarihi: 5 Haziran 2022 Pazar 1:53 pm - Güncelleme: 5 Haziran 2022 Pazar 1:53 pm

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim güvenliğine ilişkin açtığı tartışma devam ediyor. AKP’nin YSK temsilcisi Recep Özel, “İddia ediyorum dünyadaki en güvenli seçimler Türkiye’de yapılıyor” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 13 Mayıs’ta ani bir karar ile SADAT’ın genel merkezine giderek, “Seçimi gölgeleyecek, seçimin güvenliğini sarsacak herhangi bir şey olursa sorumlusu burasıdır ve saraydır” açıklamasını yaptı.

CHP liderinin seçim güvenliğini Türkiye’nin gündemine taşımasından sonra AKP’nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) temsilcisi Recep Özel açıklama yaptı.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’na konuşan Recep Özel, “Türkiye’de öyle güvenli bir seçim sistemine sahibiz ki, iddia ediyorum dünyada en güvenli seçim sistemi Türkiye’dedir” dedi. Özel şunları dile getirdi:

“Türkiye’de seçimin her aşaması, siyasi partilerin gözü önünde bütün iş ve eylemler gerçekleşiyor. Örneğin, bütün siyasi partiler YSK’nın girdiği bütün verileri Siyasi Parti Portalı (SİPPORT), üzerinden ulaşabiliyorlar. Ayrıca SEÇSİS sistemine anlık olarak girip, bütün belge ve verilere anlık ulaşabiliyorlar. Dünyanın hemen hemen hiçbir ülkesinde olmayan bir sistem. Diğer bir ikinci adımı ise YSK’dan tutun, il seçim kurulu, ilçe seçim kurulu, sandık kuruluna kadar bütün aşamalarda siyasi parti üyeleri, temsilcileri ya da siyasi partilerin müşahitleri bulunuyor. Seçim alanında müşahitlerin gözü önünde bütün seçim cereyan ediyor.

CHP Ankara İl Başkanı: Türkiye’nin hemen her ilinde SADAT gibi yapılar var

“İDDİA EDİYORUM…”

Sabahleyin sandıkların kurulduğu saatten itibaren sandığın boş olup olmadığını orada bulunanlar tarafından tutanak altına alınırken, oradaki bütün iş ve işlemler siyasi partilerin gözlemcileri önünde tutanağa bağlanırken, tutanaklar ve işlemler ıslak imzalı olarak oradaki siyasi partilerin temsilcilerine verilirken, daha sonra o tutanakların genel merkezlerin de görmesi anlamında taranarak anında partilerin görmesine imkan tanınırken, siz seçimin neresinde şaibe ve açık ararsınız? Türkiye’de öyle güvenli bir seçim sistemine sahibiz ki, iddia ediyorum dünyada en güvenli seçim sistemi Türkiye’dedir. Tüm itiraz mekanizmaları da varken, seçimlerle ilgili şaibe iddialarını ortaya atmak kendi bindiğimiz dalı kesmektir”

 

CHP tespit etti! 100 yaşında hayali seçmen