AKP’nin Suriyeli göçmen formülü: 250 bin ev, istihdam, organize sanayi bölgesi
11 Mayıs 2022 Çarşamba

Türkiye’nin en önemli gündemi haline gelen göçmen sorunu Cumhur İttifakı’nda ciddi tartışmalara neden oldu. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sık sık ağız değiştirdiği meselede AKP yeni bir formül önerdi.
Yandaş Sabah Gazetesi Suriye’ye geri dönecek göçmenler için AKP’nin ‘2Y-1Ç’ formülü üzerinde çalıştığını yazdı. Suriye’de kurulması planlanan 200-250 bin konutun etrafına Organize Sanayi Bölgeleri kurulacağı, zeytinlik alanlar yapılacağı iddia edildi. AKP’nin bu yolla Suriyelilere “istihdam” sağlamayı amaçladığı belirtildi.
Planın devamında, Cerablus, Azez, El Bab, Resulayn ve Tel Abyad’da yapılacak olan evlerin 40, 60, 80 metrekare olmak üzere üç ayrı tipte inşa edileceği belirtilirken bahçe içinde yapılacak evlerin çatılarında da su depoları bulunacağı; okul, AVM, spor salonlara ve şehir idari yapıları (belediye gibi) gibi sosyal ve kültürel binalar da inşa edileceği ve geri dönenlerin, şehirlerin kurulacağı bölgelerdeki zeytin üretimini yapmalarını sağlayacak tüm desteklerin verileceği gibi maddeler yer alıyor.
Benzer Haberler
CHP’den sosyal medya düzenlemesine tepki: Basın özgürlüğünü boğma teklifi
27/05/2022 13:59
AKP’li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu hakkında suç duyurusu
27/05/2022 11:37
AKP ve MHP’nin sosyal medya düzenlemesi TBMM’de
27/05/2022 10:53
TÜRKEN’den sonra ABD’de milyonlarca dolarlık MAARİF-USA Vakfı
27/05/2022 8:28
Kılıçdaroğlu’nun apar topar SADAT’a gitmesinin perde arkası
27/05/2022 7:00
AKP içindeki kavgaya Mehmet Metiner de dahil oldu! “Reise ölümüne bağlı olanlar…”
26/05/2022 23:58