AKP’nin seçim vaadi evlilik kredisine yaş sınırı

Yayın tarihi: 2 Kasım 2023 Perşembe 7:39 am - Güncelleme: 2 Kasım 2023 Perşembe 10:46 am

AKP’nin seçim vaatlerinden biri olan 150 liralık evlilik kredisinde bazı detaylar belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, krediye yalnızca 18-27 yaş aralığındaki kişilerin başvuru yapabileceğini açıkladı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14-28 Mayıs’taki genel seçimlerde açıkladığı vaatlerden biri olan, yeni evlenen çiftlere iki yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz kredi desteğiyle ilgili bazı detaylar belli oldu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bütün kriterlerin oluşturulduğunu belirterek krediden yararlanabilecek kişileri de açıkladı.

“18-27 YAŞ KRİTERİ”

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Deprem bölgesi için pilot proje olarak başlatıyoruz, öncelikle oradaki gençlerimize destek olmak istiyoruz. Akabinde de genişleteceğiz. Gençlerimizin beklediği bir müjdeydi. Bütün kriterleri oluşturduk. Gelir kriteri var. 18-27 yaş kriteri var. Belli suçlara bulaşmamış olmak ve deprem bölgesinde yaşamak kriterleri de var. Bu kriterlere uyan herkes faydalanabilecek. Tabii tüm bunlar Meclis’te görüşülecek.”

Yeni evleneceklere 150 bin TL faizsiz kredi! Evlilik kredisi ne zaman verilecek? Kimler faydalanabilecek?