AKP’nin seçim kozu kömür torbalarından taş çıktı!

Yayın tarihi: 5 Kasım 2019 Salı 12:03 pm - Güncelleme: 5 Kasım 2019 Salı 3:48 pm

Hakkari’de, AKP’nin seçim dönemlerinde oy kozu olarak kullandığı kömür torbalarından taş çıktığı iddia edildi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Hakkari’de İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından daha önce belirlenen ihtiyaç sahiplerine dağıtılan kömür torbalarının içinden taş çıktığı iddia edildi. Evlere taşıdıkları torbalarda kömür yerine taş ile karşılaşan yurttaşlar, yol kenarına dizdikleri torbalardan taşları çıkararak, “Eğer yetkililer bizlere inanmıyorsa torbalar burada. Gelip baksınlar” dedi.

TORBALARDAN TAŞ ÇIKIYOR

Hakkari’nin Berçelan Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlardan Bedel Yiğit, kendilerine yardım diye dağıtılan kömür torbalarından taş çıktığını söyleyerek,”Devlet tarafından 30 torba kömür dağıtıldı. Biz de bütün kömürleri içeriye taşıdık. Bazıları bu kömürleri 5 kat yukarıya, evlerine taşıdı. Ancak kömür torbalarını açtığımızda içinde yarısından fazlasının taş olduğunu gördük” dedi. Torbadan çıkardığı taşları gösteren Yiğit, “Bakın bunlar taş. İçinde bazı kömür parçaları da olduğundan taşlar kararıyor” dedi.

‘İNANMIYORLARSA GELİP BAKSINLAR’

Kömürlerin sobada yanmadığını belirten Hayriye Yiğit “Bizlere kömür yerine taş dağıtılmış. Sobaya nasıl koysak öyle çıkarıyoruz. Bakın bu taşları yıkayacağım ve sizler de taş olduğunu göreceksiniz” dedi.  Aynı mahalleden Havva Sümer de, “Dağıtılan kömürler kesinlikle yakılmıyor. Sobaya bir defa attık ve artık kullanmıyoruz. Çünkü kömür değil, torbalardan taş çıkıyor. Bütün mahalle için büyük bir kamyon içinde getirip buraya boşalttılar. Kömür sandığımız meğerse taşmış. Biz de geri getirip yolun kenarına attık” ifadesinde bulundu.

‘SOBAYA DEĞİL ÇÖPE ATACAĞIZ’

Kömürlerin yakıldığında patladığını belirten Lokman Sümer ise şunları söyledi: “Bin liraya aldığımız sobanın içindeki bütün tuğlaları parçalıyor. Eğer yetkililer bizlere inanmıyorsa kömürler burada. Gelip baksınlar. Aslından bu durumu herkes biliyor. Yapılan yardım değil sadece göz boyamadır. Yakamadıktan sonra ne yapacağız. Elbette çöpe atacağız” diye konuştu.