AKP’nin seccade planı tutmadı

Yayın tarihi: 3 Nisan 2023 Pazartesi 2:25 pm - Güncelleme: 3 Nisan 2023 Pazartesi 2:25 pm

Aksoy Araştırma’nın 1067 kişiye sorarak yaptığı kamuoyu yoklamasına göre Kılıçdaroğlu’nun seccadeye bilerek bastığını düşünenlerin oranı yüzde 30,6’da kalırken, farkında olmadan bastığını düşünenlerin oranı yüzde 69,4’e ulaşıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun seccadeye bastığını gösteren fotoğrafla ilgili kamuoyu araştırmasının sonuçları açıklandı.

Seccade şovuna sosyal medyadan ‘Gerçek’ tepkisi

Aksoy Araştırma’nın sahibi Ertan Aksoy, Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan yazısında anket sonuçlarına dair özetle şu bilgileri verdi:

“İlgili fotoğrafı deneklere gösterdik ve gördünüz mü diye sorduk. Görenlerin oranı yüzde 58,9. Tabloda yer alan büyük partilerin seçmenlerinin yanıtlarına baktığımızda hemen hemen aynı oranda bir bilinirlik olduğunu görüyoruz.

Toplumun bakışını anlamak için deneklere fotoğrafı gösterdik ve “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı iftar yemeğinde yerde duran bir seccadenin üzerinde çekilmiş fotoğrafı ile ilgili kamuoyunda 2 farklı görüş bulunmaktadır. Sizin görüşünüz aşağıdakilerden hangisine yakındır?” sorusunu sorduk. Biri iktidara ait olmak üzere iki farklı görüşü seçenek olarak verdik.

Bilerek bastığını düşünenlerin oranı yüzde 30,6’da kalırken, farkında olmadan bastığını düşünenlerin oranı yüzde 69,4’e ulaşıyor. Yani anlayacağınız AKP ve MHP oyları toplamı yüzde 38-40 bandına denk gelirken bu iftiraya inananların oranı yüzde 30’da kalıyor. Toplumun vicdanı iktidarın iftiralarının karşısındaki en büyük direnci oluşturuyor.

Erdoğan bu kez seccade ile çıktı

YÜZDE 30’LUK SEÇMEN GRUBU

Bu iddiaya inanan yüzde 30,6’yı oluşturan seçmen grubu iktidarın en çekirdek seçmen grubunu oluşturuyor. Bu grup iktidarın söylemlerine neredeyse tam bağlı. İktidar “bu yıl Kılıçdaroğlu yüzünden Doğu Anadolu bölgesine çok kar yağdı” dese ona da inanacak alt kümeler mevcut bu grupta.”