AKP’nin ‘Saray rejimi’ rahatsızlığı

Yayın tarihi: 30 Nisan 2020 Perşembe 5:26 pm - Güncelleme: 30 Nisan 2020 Perşembe 5:30 pm

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, CHP’li yöneticilerin AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yönetimi için kullandıkları ‘Saray rejimi’ ifadelerinden rahatsız oldu. Yassıada zihniyeti” tanımlamasında bulunan Çelik, “Bunlar tüm tarihleri boyunca demokrasiyi felç etme örgütü olarak çalıştılar” ifadelerini kullandı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yönetimi için “Saray rejimi” ifadelerinin kullanılmasına yönelik Twitter’dan değerlendirmelerde bulundu.

‘YASSIADA ZİHNİYETİ’

Çelik, “Yassıada zihniyeti demokrasiyi felç etmek istediği zaman işe rejim tartışması açarak başlar” ifadesini kullanan Çelik, “Seçilmiş hükümeti ‘rejim’ olarak suçlamak bu vahşi zihniyetin ilk adımıdır. Bunlar tüm tarihleri boyunca demokrasiyi felç etme örgütü olarak çalıştılar. Bunlar tüm tarihleri boyunca demokrasiyi felç etme örgütü olarak çalıştılar” dedi.

‘Bunlar’ olarak hitap ettiği CHP’nin Türkiye’nin anayasal rejimini tanımadığını öne süren Çelik, muhalefetin kendi zihniyetleri dışındaki her seçilmiş hükümeti ‘rejim’ diye tanımladığını ve demokrasiyi felç etmek istediğini iddia etti. Çelik sözlerine şöyle devam etti:

“Kafalarındaki rejimin Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimiyle hiç ilgisi yoktur, milli iradeye düşman Yassıada rejimidir. Bu demokrasi düşmanı zihniyet seçilmiş iradelerin hepsiyle aynı yöntemle kavga etti. ‘Kutuplaşma olmasın’ derken kastettikleri şey, herkesin kendi Yassıada rejimleri etrafında hizalanmasıdır. Demokrasiye her saldırının arkasında bunların rejim krizi çıkarma gayretleri vardır. Hükümetlerimizin ilk dönemlerinde özellikle milli eğitim politikalarımızdan dış politikaya kadar her alanı rejim meselesi haline getirmeye çalıştılar. Demokratik siyaseti, rejim tartışması çıkararak boğmak bunların mesleğidir.”

‘CHP’NİN KLASİK METODU’

AKP’li Çelik, ‘sistem tartışmasının CHP’nin klasik metodu olduğunu’ savundu. “Bunlar, seçilmiş Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize dönük yine rejim tartışması açarak ‘demokrasiyi felç etme örgütü’nü gizli iktidar yapma peşinde koşuyorlar” diyen Çelik, şu ifadeleri kullandı:

“Biz çok iyi biliriz, bir yerde rejim tartışması açan varsa arkasında örgütlü kötülük vardır. Fakat unuttukları bir şey var her zaman. Türkiye Cumhuriyeti rejiminin sahibi millettir. Bu ülkede kimin iktidar olacağına milli irade karar veriyor. Milli irade, Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi ile anılır. Milletimizin seçtiği Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize ‘Saray rejimi’ diyerek yine eski rejim kavgaları peşinde koşanların inandığı tek rejimin Yassıada rejimi olduğunu biliyoruz. Milletin vicdanında mahkûm olmuş kirli bir anlayış bu.”

ÖZEL: SARAY DÜZENİNİN SONU GELİYOR

Dün bir basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Türk Tarih Kurumu’nun başına Afyon Ensar Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Prof. Ahmet Yaramış’ın atanmasına tepki göstererek şöyle konuşmuştu:

“Saray rejiminin, Saray düzeninin sonu geliyor. O son, Atatürk’ün kemiklerini sızlatacak bütün bu atamaları, bütün bu liyakatsizliklerin sonunu getirecek. Herkes şunu bilsin. Bütün devlet memurları, görevini devlet memuru gibi yapan devlet memurları, hangi ülkeye hizmet ettiğini bilen çok değerli bürokratlar hiç korkmasınlar. Türkiye Cumhuriyeti devleti gelir, saat gibi işlemeye başlar. O saatin en kıymetli çarkları da siz olursunuz. Eğer koltuğunuza liyakatle oturduysanız, devletinize sadakatle çalışıyorsanız.”

Özel bugün de bir basın toplantısı düzenleyerek sözlerinin eksik aktarıldığını söyledi.

Özgür Özel’den tehditlere ‘Kurutuluş Savaşı’ göndermesi