AKP’nin ‘sanat eseri’ çay bardağı heykeli için Guinness’e başvuru yapıldı

Yayın tarihi: 10 Ekim 2021 Pazar 3:51 pm - Güncelleme: 10 Ekim 2021 Pazar 3:54 pm

AKP’li belediyelerde yapılan heykellerin en çok konuşulanları arasında yer alan ‘Dev Çay Bardağı’ için Guinness Rekorlar Kitabı’na başvuru yapıldı. 30 metrelik 7 katlı bardak şeklindeki binanın inşaatı devam ediyor.

Rize Ticaret Borsası’nca hazırlanan ‘Çay Çarşısı’ projesi inşaatı sürüyor. ‘Çay Çarşısı’ projesi kapsamında 30 metre yüksekliğinde inşa edilen ve sona gelinen ince belli çay bardağı şeklindeki 7 katlı bina için Guinness Rekorlar Kitabı’na resmi başvuru yapıldı.

Proje kapsamında 9 bin 500 metrekarelik alanda kurulan çarşıda, çay evleri, satış reyonlarıyla birlikte Rize bezi, bakır işlemeciliği, yöresel yemekler, taş değirmen, kemer köprü gibi ögeler yer alacak.

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, “Rize’den bir yapının Guinness Rekorlar Kitabı içerisine girmesi bizim içinde gurur kaynağı olacak” dedi. Erdoğan, çay bardağı binasıyla kentin sembolü olan çayı simgelediklerini belirterek, “Yıl sonuna doğru Guinness’ten kontrol için gelecekler. Biz onlara yapının genel durumundan bahsedeceğiz. Bunu başarabilirsek, Rize’den bir yapının da Guinness Rekorlar Kitabı içerisine girmesi bizim için de gurur kaynağı olacaktır. Nisan-mayıs aylarında netleşmiş olur” ifadelerini kullandı.

‘Karpuzlu çocuk’ ve ‘tatlıcı’ heykelleri kaldırıldı