AKP’nin sağlık sistemi: Hasta randevu için şafak sayacak!

Yayın tarihi: 17 Ocak 2022 Pazartesi 7:42 am - Güncelleme: 17 Ocak 2022 Pazartesi 7:42 am

Hastanelerde sıra beklemeyi bitirdiğini iddia eden AKP iktidarı sağlık alanında attığı yanlış adımlarla hem doktorların iş yükünü arttırdı hemde hastaların randevu almalarını zorlaştırdı. Hastanelerden randevu almak neredeyse imkansız hale geldi.

Cumhuriyet’ten’den Sarp Sağkal’ın haberine göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Ankara, İstanbul ve İzmir’deki randevu sorununa dikkat çekmek için üç ilde farklı branşlarda hastane randevusu almayı denedi. Çalışması sonucunda çıkan verileri paylaşan İlgezdi, “Böyle sağlık sistemi olmaz” tepkisini gösterdi. İlgezdi, yaptığı denemelerdeki verileri paylaştı:

GÖZE RANDEVU YOK

17-28 Ocak haftası randevularının açık olduğu 15 Ocak 2021 Cumartesi günü İstanbul’da 3 hafta boyunca göz doktoruna ulaşmanız mümkün değil. 9 Ocak’ta da 39 ilçede göz randevusu bulamamıştım. 39 ilçedeki hiçbir hastanede ve poliklinikte haftalardır randevu yok.

Kamu hastanelerinde randevu krizi

PSİKİYATRİ 14 GÜN SONRA

İstanbul’da psikiyatri için 14 gün sonraya yalnızca Seyrantepe Hamidiye Etfal Ek Hizmet Binası’nda yer bulabiliyorsunuz. Tuzla’daysanız 50 kilometre ve 2 saatlik bir yolu göze almanız lazım.

MERKEZDE YOK

Ankara’da geçen hafta 14 gün sonra merkezde göz, KBB, psikiyatri ve dahiliye randevusu bulunabiliyorken, bu hafta 4 branşın da randevuları gelecek 15 gün için tamamen dolu.

İZMİR’DE DE AYNI

Geçen hafta psikiyatri, kulak burun boğaz, dahiliye, diş ve göz hastalıklarına anca iki hafta sonraya randevu alabiliyorken, bu hafta beş branşın da randevuları gelecek 15 gün için tamamen dolu.