AKP’nin ‘referans’ aldığı dernek: Dernekten birçok kişi yüksek mevkilere atandı!

Yayın tarihi: 6 Ekim 2020 Salı 4:29 pm - Güncelleme: 6 Ekim 2020 Salı 4:29 pm

Cihannüma Derneği kadrolaşmak için AKP’nin referans alacağı bir dernek olduğu iddiasıyla gündeme gelmişti.

OdaTv’nin haberine göre; AKP’nin 2013 yılında kurduğu Cihannüma Derneği konuşulmaya devam ediliyor. Cihannüma Derneği, FETÖ ile AKP arasındaki gerilimin zirveye çıktığı 2013 yılında, AKP’nin kadrolaşmak için referans alacağı bir dernek olduğu iddiasıyla gündeme gelmişti.

AKP’li gençleri bir araya getirmeyi hedefleyen derneğin başında Genar Araştırma’nın sahibi Mustafa Şen bulunuyor.

SAMSUN ŞUBE BAŞKANI ÜNİVERSİTENİN GENEL SEKRETERİ

Cihannüma Derneği’nde birçok Milli Görüş kökenli isim bulunuyor. Adı diğer dernek ve vakıflar gibi sık sık gündeme gelmeyen dernek, bürokraside etkili yapılardan biri… Cihannüma Derneği’nin “vitrini” ise parlak isimlerden oluşuyor. Samsun Şubesi başkanlığına Mayıs ayında Doç. Dr. Salih Kesgin atandı.

Kesgin aynı zamanda Samsun Üniversitesi’nin Genel Sekreteri; yani üniversitenin 2 numaralı ismi.

DERNEK YÖNETİCİLERİNİN YÜKSELİŞİ

Mayıs ayında yapılan atamada, Derneğin Samsun yönetiminde ARGE Sorumlusu olarak Prof. Dr. Hüseyin Gençcelep görevlendirildi. Bu atamadan üç ay sonra da, Gençcelep kentte bulunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Genel Sekreterliği’ne atandı.

Yine Cihannüma Samsun Şube Yönetimi’nde Çevre-Şehir ve Kültür sorumlusu olan Doç. Dr. Said Kurşunoğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde Uluslararası Birim Başkanı olarak görev yapıyor.

Derneğin Samsun Teşkilatlanma Sorumlusu olan Doç. Dr. Harun Özer ise, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Danışmanı olarak atandı.

Dernek yönetiminin neredeyse bütün isimleri kentteki üniversitelerde üst düzey görevlerde bulunuyor. Sanki yükselmenin anahtarı, dernek kapısına asılı. Derneğin Samsun’da düzenlediği etkinliklere ise Valilik, Büyükşehir Belediyesi, üniversiteler destek veriyor.