AKP’nin oy oranını açıklayan Özhaseki’ye Kılıçdaroğlu’ndan yanıt: Müjdemi isterim

Yayın tarihi: 24 Haziran 2021 Perşembe 5:46 pm - Güncelleme: 24 Haziran 2021 Perşembe 5:54 pm

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, AKP’nin oy oranını açıkladı. Özhaseki, “Sanki millet bizim zaafa uğradığımız gibi bir kanaate kapıldı ama yüzde 45 oyumuz var yine” dedi. CHP’nin algı operasyonu yaptığını öne sürdü.

Mehmet Özhaseki, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Kahramanmaraş’a gitti. Özhaseki ilk olarak Vali Ömer Faruk Coşkun’u ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ü ziyareti etti. Burada açıklamalarda bulunan Mehmet Özhaseki, “Bütün şehirlerde dikkat edin büyük projelerin tamamı neredeyse 2000’lerden sonradır, bizim iktidarımıza tesadüf eder. Her seçimde biz birinci oluyoruz. 2004’te AK Parti olarak seçimlere girdik yüzde 40’lar civarında bir oyumuz var. 2009’da, 2014’te aynı şekilde” dedi.

“Son seçimlerde Ankara, İstanbul’a kilitlendiği için olay biraz, sanki millet bizim zaafa uğradığımız gibi bir kanaate kapıldı ama yüzde 45 oyumuz var yine” diyen Özhaseki, “Elhamdülillah. Yani millet bize yine oy veriyor, bize güvenini devam ettiriyor. ‘Sorunlarım kim çözer’ diye dışarıya bir sorun, cevap olarak birinci sırada çok miktarda AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan çıkıyor. Dikkat edin CHP’nin yapmaya çalıştığı baştan sona bir algı operasyonudur. Olmayan bir şeyi varmış gibi, yapmadıkları bir şeyi yapıyormuş gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NDAN SEÇİM ÇAĞRISI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’nin oy oranını açıklayan Özhaseki’ye sosyal medya hesabından cevap verdi. Erken seçim çağrısına vurgu yapan Kılıçdaroğlu, paylaşımına “Müjdemi isterim. Haydi ne bekliyorsun, #HemenSeçim” notunu düştü.