AKP’nin milletvekili listeleri netleşiyor! Bakanların bölgeleri belli oldu

Yayın tarihi: 5 Nisan 2023 Çarşamba 11:47 am - Güncelleme: 5 Nisan 2023 Çarşamba 12:01 pm

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine sayılı günler kala AKP‘nin milletvekili listeleri netleşmeye başladı. Bakanların bölgeleri belli olurken, milletvekilliği için Ağrı Belediye Başkanlığını bırakan Savcı Sayan İzmir 6’ıncı sıradan aday olarak gösterildiği öne sürüldü.

Türkiye seçimlere giderken, cumhurbaşkanı adayları kadar milletvekili listeleri de büyük önem kazandı. Odatv’nin aktardığına göre; AKP’de milletvekili listeleri belli olmaya başladı. Kabinede yer alan bakanların milletvekili adayı olacağı bölgeler de netleşti. Öte yandan, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘gölge adamı’ olarak bilinen eski danışmanlarından Mücahit Arslan’ın Ankara’da 3. sıraya konulması dikkat çekti.

BAKANLARIN BÖLGELERİ NETLEŞİYOR

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa 1. sıradan aday gösterildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Ankara 2. Bölge 1. sıradan aday olacak. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın da memleketi Kayseri’den 1. sırada aday gösterileceği öğrenildi.

SAVCI SAYAN’A SÜRPRİZ BÖLGE

Milletvekilliği için Ağrı Belediye Başkanlığı’nı bırakan Savcı Sayan ise Ağrı yerine İzmir’den 6. Sıradan aday gösterildi.

ALPARSLAN TÜRKEŞ’İN OĞLU ANKARA’DAN İLK SIRADA

MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş  Ankara’da 1. sıraya yazılırken, sırasıyla listede, Fatih Şahin, Mücahit Arslan, Zehra Nur Yılmaz yer aldı.

ERDOĞAN’IN ‘GÖLGE ADAM’I 3. SIRAYA KONULDU

Erdoğan’ın “gölge adamı” olarak bilinen eski danışmanlarından AKP Ankara Milletvekili Mücahit Arslan’ın Ankara’da 3. sıraya konuldu.

TANSU ÇİLLER’İN İSTEDİĞİ OLDU

Tansu Çiller, eşi Özer Çiller’in bir dönem en yakınındaki isimlerden eski Milletvekili Saffet Kaya’nın yeniden Ardahan’dan listeye konmasını istedi. İddialara göre önce İYİ Parti’ye yanaşan ama ret cevabı alan Saffet Kaya için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu arayan Tansu Çiller “Ardahan’da Saffet Kaya’yı görmek istiyorum” mesajını iletmişti.  Saffet Kaya Ardahan 1. Sıra adayı olarak AKP listelerine girdi.

LİSTEDE TÜRKİYE GÜZELİ DE VAR

2006 Türkiye güzeli Seda Sarıbaş da Aydın 2. sıradan aday gösterildi.

Listenin devamı ise şöyle:

AKP MKYK ve MYK Üyesi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen de Trabzon 1. Sıradan aday gösterildi.

Eski Bakan Faruk Çelik Artvin 1. sıradan aday gösterildi.

Refah Partili Hasan Hüseyin Ceylan’ın damadı Fethan Baykoç ise Ankara 3. Bölge 2. Sıra adayı oldu.

 

Erkan Baş: AKP’den MHP’den bize gelenler var