AKP’nin Midyat Adayı Genel Merkez’le ters düştü iddiası!

Yayın tarihi: 5 Ocak 2024 Cuma 7:19 pm - Güncelleme: 5 Ocak 2024 Cuma 7:21 pm

Yerel seçimlere yönelik geri sayım sürerken Midyat Belediyesi’nde kriz çıktı. Bir dönem daha aday olmak isteyen AKP’li Belediye Başkanı Veysi Şahin ile Genel Merkez arasında tartışma yaşandığı iddia edildi. Genel Merkezle ters düşen Şahin’in adı daha önce yine AKP’li olan Artuklu Belediyesi’nden aldığı ‘ihale kıyağı’ iddialarıyla gündeme gelmişti.

Türkiye yerel yöneticilerini seçmek için 31 Mart’ta sandık başına gidecek. Partilerde aday belirle süreci devam ederken, AKP Midyat’ta ‘kriz’ yaşandığı iddia edildi.

‘Sokağınsesi’ isimli internet sitesinde yer alan habere göre, Midyat’ın AKP’li Belediye Başkanı Veysi Şahin’in önümüzdeki yerel seçimlerde de aday olmak istediği ancak Genel Merkez’le yaşadığı tartışma nedeniyle devre dışı kaldığı öğrenildi.

Haberde Şahin ile ilgili şu iddialara da yer verildi:

-AKP’li Artuklu Belediyesi, “muhtelif yolların yapımı” adı altında yaptığı 21 milyonluk ihaleyi, AKP’li Midyat Belediyesi Başkanı Veysi Şahin’in kurduğu firmaya verdi.

-AKP’li Artuklu Belediyesi, Veysi Şahin’in kuzeninin sahip olduğu firmaya 17 milyonluk ihale verdi.

İHALE KIYAĞIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

HDP Grup Sözcüsü ve Artuklu Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Ali Amak, 2021 yılında Artuklu Belediyesi ile AKP’li Midyat Belediye Başkanı Şahin’e yönelik ‘ihale kıyağını’ anlatmıştı.

Amak, şunları söylemişti:

“Artuklu Belediyesi’nde 2021 yılında yaşananların bir kısmını anlatacak olursak, sözleşme bedeli 21 milyon 80 bin 962 TL olan bir ihale AKP Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin’in aile şirketi olan Şahinler İnş. Mad. San. Tic. A.Ş.’ye verilmiş, ihaleyi vermek yetmezmiş gibi usulsüz ödemeler yapıldığı da denetleme raporunda detaylandırılmıştır.

Yine 06.07.2021 tarihli toplam bedeli yaklaşık 2 milyon TL olan açık ihale usulü ile Mardin ili Artuklu ilçesi Diyarbakır kapı mahallesi 200 metrelik ardıç sokak üç yıl içinde üç defa yapılmış gibi gösterilmiş, iki defa ihaleye edilmiş ikisinde de ihale aynı firmaya verilmiştir.

Ömer Abdulkadir İleri’ye verilen 705 bin TL değerindeki ihale de ise 15.10.2021 tarih ve 21/b davetiye usulü ile sadece iki firma teklif vermiş. Yerinde yapılan incelemede ise metrajların uygulanan iş metrajından yüksek yazıldığı ve yıkılan istinat duvarından kalan taşların da yeni yapılan istinat duvarlarında kullanıldığı tespit edilmiştir.

İlgili ihale şirketlere özel olarak çıkarılmış ve yaklaşık maliyet tutarı belirtmeden ihale yapılmıştır. Yapılan ihale usulsüz yapılmıştır.”

AKP’li belediyenin denetim raporundan yolsuzluk fışkırdı

Kaynak: TELE1