AKP’nin kurucusu eteğindeki taşları döktü: ‘Oyuna geldi! Gayrimeşru işleri böyle yapıyorlar’

Yayın tarihi: 8 Ekim 2020 Perşembe 6:38 pm - Güncelleme: 8 Ekim 2020 Perşembe 6:38 pm

AKP’nin kurucularından biri olan Kemal Albayrak, katıldığı bir televizyon programında, “Üzülerek söylüyorum ki kurucusu olduğum AKP, ‘kimlik’ diyerek milleti tamamen ayrıştırmaya doğru götürdü, bir oyuna geldik. Özgürlüğü kısıtlıyorlar. Bir tek elleri özgür. Gayrimeşru işlerin tamamını öyle yapıyorlar” dedi.

Zanka TV’de yayınlanan “Siyaset ve Adalet” programında bu hafta, Merkez Parti Genel Başkanı Abdurrahim Karslı’nın konuğu AKP Kurucusu Kemal Albayrak oldu.

Siyasetin mevcut durumunun ve tıkandığı noktaların masaya yatırıldığı programda Kemal Albayrak, Ak Parti’nin şu anki tutumuna yönelik dikkat çeken eleştirilerde bulundu.

Albayrak’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

  • Üzülerek söylüyorum ki kurucusu olduğum AKP, ‘kimlik’ diyerek milleti tamamen ayrıştırmaya doğru götürdü, bir oyuna geldik.
  • Şimdi bakıyorsun Millet İttifakı, Cumhur İttifakı… Kim bunlar? Türkiye’de hepsi bizim kardeşimiz. Sen hizmetle ön plana çık.
  • Dinde ayrıştırma olmuş, pek çok cemaatler var. Bir bakıyorsun cemaatlerde, Muhammed İkbal’in sözüdür bu koyun sürüsü gibi yetiştiriliyor, tek tip insan. Sorgulanmayan hayat, hayat değildir bunu Sokrates diyor. Ak Parti’de de öyle oldu. Sorgulanmayan hayatı çok seviyorlar. Özgürlüğü kısıtlıyorlar. Bir tek elleri özgür. Gayrimeşru işlerin tamamını öyle yapıyorlar.
  • Üç şey olmayacaktı halbu ki; yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar. Eller çalıştığı için diyorsunuz yoksulluk zirve oldu, yasaklardan zaten geçilmiyor, yolsuzluk diz boyu” diyen Abdurrahim Karslı’ya, “Aynen öyle” diye yanıt veren Albayrak şöyle devam etti:
  • Bizde siyaset gecekonduda başlayınca; fakir, fukara, mazlum bakıyor ki güç eline geçti mi saraya doğru yükseliyor müşteri bu sefer değişiyor. Mutlu başlıyorsun, acı bitiyor.

“BİZİM MEŞGULİYETİMİZ BİLİMDE, AKILDA DEĞİL”

  • Siyasette birbirinin rakibi olabilir. Bu rakiplik hizmette olur. Bugün Avrupa’da, hele hele 21. Yüzyılda, ışınlama konuşuluyor, insansız araç konuşuluyor, uzay yolculukları… Pandemi olayı var, insan üzülüyor çünkü aşı oradan bekleniyor, niye biz bulmuyoruz çünkü bizim meşguliyetimiz ideolojik manada.
  • Bizim meşguliyetimiz bilimde, akılda değil. Bunu değiştirmemiz lazım. Kimliklerle oynamamak lazım, tercihlerle oynamamak lazım. Siyasetin temel noktası bireydir, bireyin mutluluğudur.