AKP’nin kurucularından olan Arslan: Rolümüzü fazla abarttık, Osmanlıcılığa heveslendik!

Yayın tarihi: 21 Kasım 2020 Cumartesi 1:08 am - Güncelleme: 21 Kasım 2020 Cumartesi 1:08 am

AKP’nin kurucularından Mehmet İhsan Arslan, “Rolümüzü fazla abarttık. Filistin’den çok Filistincilik yaptık. İhvan’dan çok İhvancılık yaptık. Osmanlıcılığa özendik” dedi.

AKP eski Diyarbakır Milletvekili Mehmet İhsan Arslan, kısa bir süre önce tüm hayat hikayesini anlattığı “Aklımda Kalan” ile Kürt Sorunu konusunda hazırladığı raporların ve eski yazılarının yer aldığı “Ardımda Kalan” isimli kitaplarında çarpıcı ifadeler kullandı.

ROLÜMÜZÜ FAZLA ABARTTIK

“ABD’nin yeni Orta Doğu projesinde kendilerine yardımcı aktör olarak rol verdiğini ancak baş aktör olduğunu söylediğini” belirten Arslan, “Rolümüzü fazla abarttık ve baş aktör olmadığımızı göremedik. Büyük Afrika’yı yönetebileceğimiz zehabına kapıldık.

Son dönemde Orta Doğu’da abilik yapmaya başlamıştık… Mısır’daki dengeleri gözetmeden, İhvan’ın gücünü doğru hesaplamadan hareket ettik. İhvan’ın iktidara gelmesini açıktan destekledik” dedi.

Polemikhaber’de yer alan habere göre; Gezi Parkı eylemlerini dış mihraklara bağladıklarını ifade eden Arslan, “İnsanların şehir hayatında arzu ettikleri özgürce yaşam ortamının eksikliğini protesto ettiklerini düşünmek yerine bunun siyasi bir başkaldırı olduğunu düşünüp meseleyi gömdük” ifadelerini kullandı.

Arslan, Osmanlıcılık konusunda heveslendiklerini, Arapları küçük kardeş olarak görmeye başladıklarını belirterek, şöyle dedi:

Arabulucu olduğumuz İsrail Filistin meselesinde, bu rolden çıkıp, Filistin’den çok Filistincilik yaptık. İhvan(Müslüman Kardeşler)’dan çok İhvancılık yaptık.

“PKK YANLISI BİR YAPI ORTAYA ÇIKMAYABİLİRDİ”

* Genlerimize işlemiş Kürt karşıtı zihniyet, (Salih) Müslüm’le daha yakın, daha samimi ilişki kurmamıza engel oldu. Müslüm, Türkiye ile ilişki kurmak, destek almak istiyordu. Türkiye ona samimiyetle kucak açsaydı illa da PKK yanlısı bir yapı ortaya çıkmayabilirdi. Suriye’deki Kürt muhalefetiyle işbirliği Türkiye’nin uzun vadeli çıkarları açısından daha doğru bir politika olabilirdi.

15 TEMMUZ’DA HAKAN FİDAN’IN ODASINDAYDI

15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında ilk ihbar geldiği anda “neredeyse çocukluğunu bildiği” Hakan Fidan’ın odasında olduğunu söyleyen Arslan, “Bana dedi ki, ‘bir ihbar geldi. Her gün böyle ihbarlar oluyor. Hangisi doğru, hangisi yanlış kestirmek zor.’ Sonra telefona Genelkurmay İkinci Başkanı’nı bağladılar. Duydum ben o konuşmayı. ‘Bir şey var, beni alacaklarmış bu gece’ dedi. Hakan Bey biraz rahatsızdı, ama telaşlanmamıştı. Saat de beş olmuştu. Koşturmaca devam ediyordu, uzatmadan kurumdan ayrıldım. Sonradan yaptığım değerlendirmeye göre, Genelkurmayla telefonu bağlayan özel kalemi darbecilerden olunca, darbeciler olayın duyulduğunu düşünüp darbe saatini erkene almış olmalılar.”