AKP’nin kurucu üyesi: Yapması gereken susmak

Yayın tarihi: 24 Ekim 2021 Pazar 6:44 pm - Güncelleme: 24 Ekim 2021 Pazar 6:44 pm

AKP kurucu üyesi, ve AKP’nin ilk Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘persona non grata’ talimatıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala’nın serbest bırakılması için çağrıda bulunan, aralarında ABD, Almanya ve Fransa’nın da bulunduğu 10 ülkenin büyükelçilerinin “istenmeyen kişi” ilan edileceğini açıklaması kamuoyunda tepkilere neden oldu.

AKP hükümetinin ilk Dışişleri Bakanı ve partinin kurucularından Yaşar Yakış, diplomatların ‘persona non grata’ ilan edileceğine yönelik söylemler hakkında Cumhuriyet’ten Gizay Çelik’in sorularını yanıtladı

“SAVAŞTAN BİR ÖNCEKİ AŞAMA”

Erdoğan’ın açıklaması için “Cumhurbaşkanı düzeyinde söylenmemesi gereken bir söz” ifadelerini kullanan Yakış, büyükelçilerin sınır dışı edilmesi durumunda yaşanacaklara ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Yakış devamında, “’Persona non grata’ ilanı bir ülkeye savaş açmaktan bir önceki aşama sayılır” değerlendirmesinde bulundu. AKP kurucu üyesi Yakış, Dışişleri Bakanı’nın yapması gereken nedir sorusunu “Susmak” şeklinde yanıtladı.

Erdoğan’ın ‘istenmeyen kişi’ kararı Dışişleri Bakanlığı’nda kriz yarattı iddiası