AKP’nin kalesinde esnaf masa ve sandalyeleri ateşe verdi

Yayın tarihi: 18 Mart 2021 Perşembe 4:13 pm - Güncelleme: 18 Mart 2021 Perşembe 4:28 pm

AKP’nin kalesi Konya’da bir grup lokantacı esnaf, masa ve sandalyeleri yakarak dükkanlarının kapalı olmasına tepki gösterdi. Esnaf AKP’nin ‘lebaleb’ kongrelerine işaret ederek, “koronavirüsün tek sorumlusu biz miyiz, artık dayanacak gücümüz kalmadı. Dükkanlarımızın bir an önce açılmasını istiyoruz, evimize ekmek götüremez olduk” dedi.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında birçok sektörde işler durma noktasına geldi, devletten yeterli yardımı alamayan binlerce esnaf kepenk kapattı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli işsizliği ve kapatılan dükkanların görmezden gelse de her geçen gün ülkenin farklı bölgesinden esnaf , isyanını dile getiriyor.

‘Namuslu bir şekilde battık’ pankartı açan Trabzonlu esnaf: Lebalep batırdınız bizi

Pandemi raporundan geçim sıkıntısı çıktı: Esnaf zorda

Merhabahaber.com’da yer alan habere göre; Konya’da Mevlana Meydanı yakınlarında toplanan bir grup lokantacı esnafı masa ve sandalye yakarak, tepkisini dile getirdi. Konya’nın “Çok Yüksek Riskli” iller arasında bulunması ve kademeli normalleşmeye geçememesi esnafın sabrını taşırdı.

KONGRE SALONLARI LEBALEB DOLUYKEN, VİRÜS SADECE ESNAFA MI VAR?

Esnaflar, masa ve sandalye yaktıktan sonra ödemelerini yapamadıklarını dile getirerek, çaresiz kaldıklarını ifade etti.

AKP’nin kongreler yaptığını, esnafın dükkânlarının ise kapalı kaldığını hatırlatan esnaflar, “AK Parti kongreleri lebaleb doluyken, virüs sadece esnafa mı var?” sorusunu sordu. Esnaflar, “Koronavirüsün tek sorumlusu biz miyiz, artık dayanacak gücümüz kalmadı. Dükkanlarımızın bir an önce açılmasını istiyoruz, evimize ekmek götüremez olduk” dedi.

BAŞKAN KARAMERCAN’DAN AÇIKLAMA: ESNAF BUNALIMA GİRDİ

Konya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Osman Karamercan da “Esnaf bitik. Dayanacakları gücü kalmadı. Esnafın durumu gerçekten hiç iyi değil. Esnaf, bunalıma girdi. Çark dönmüyor” açıklamasında bulundu.

Esnaf tane tane anlattı: ‘Yakında hepimiz dükkanlarımıza kilit vuracağız’