AKP’nin infaz paketi Meclis’e sunuldu: Cinsel suçlar ve uyuşturucu suçlarına ceza indirimi

Yayın tarihi: 23 Mart 2020 Pazartesi 6:28 pm - Güncelleme: 23 Mart 2020 Pazartesi 10:14 pm

AKP’nin hazırladığı infaz düzenlenmesi CHP ve İYİ Parti’ye sunuldu.

AKP’nin bu hafta TBMM’ye sunacağı infaz paketi kasten öldürme, terör suçları ile örgütlü suçlarda ceza indirimi öngörmezken cinsel suçlar ve uyuşturucu ticareti suçlarında uygulanan koşullu salıverme oranı yüzde 75’den yüzde 67’ye indiriliyor.
AKP’nin koronavirüs salgını üzerine cezaevlerini boşaltmak gerekçesiyle yeniden gündeme getirdiği infazla ilgili düzenlemeler içeren yasa teklifi bu hafta Meclis’e sunulacak. Kasten öldürme suçu, terör suçları ile örgütlü suçlarda infaz süresini kısaltmayan paket cinsel suçlar ile uyuşturucu suçlarına ceza indirimi öngörüyor.

AKP’nin iktidar ortağı MHP ile üzerinde uzlaşma sağladığı, CHP ve İYİ Parti ile görüştükten sonra TBMM’ye sunacağı infaz paketi 10 ayrı kanunda değişiklik yapıyor. Paket ana hatları ile şöyle:

CEZAEVİNDE KALMA SÜRESİ KISALIYOR

Koşullu salıverilme oranı yüzde 67’den yüzde 50’ye indirilecek.

Kasten öldürme suçu bakımından üçte iki ve terör suçları ile örgütlü suçlar bakımından dörtte üçlük koşullu salıverilme oranında değişiklik yapılmayacak.

CİNSEL SUÇLARA VE UYUŞTURUCU SUÇUNA İNDİRİM

Mükerrer suçlar ve buna bağlı olarak cinsel suçlar ve uyuşturucu ticareti suçları bakımından 3/4’lük koşullu salıverilme oranı 2/3’e (yüzde 75’den yüzde 67’ye) indiriliyor.