AKP’nin büyükşehir adayı ‘Adnan hocacı’ çıktı

Yayın tarihi: 3 Ocak 2019 Perşembe 6:02 am - Güncelleme: 3 Ocak 2019 Perşembe 6:02 am

AKP’nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı geçen dönemlerde AKP Milletvekili olan Mehmet Nil Hıdır olarak açıklandı. Adaylığının ardından Hıdır’ın, Adnan Oktar’a yönelik operasyonlardan sonra kapatılan A9 kanalında boy gösterdiği, övgü dolu sözler sarf ettiği ve Oktar’a teşekkür ettiği videosu ortaya çıktı. Ayrıca Hıdır’ın Lozan için ise “hezimettir zafer değil” sözleri de çok konuşulmuştu.

Nil Hıdır, 2017’de AKP teşkilatında yaptığı, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde emin adımlarla ilerleyeceğiz. Galip çıktığımız bir kurtuluş savaşından sonra bizi Lozan’a çağırmışlar. Lozan hezimettir zafer değildir. Ama bize zafer diye imzalatmışlar” sözleriyle büyük tepki çekmişti.

Hıdır, kayınpederi Muğla eski Müftüsü İlhan Armutçuoğlu’nun villasının önüne usulsüz yol yapımı iddiaları ile de gündeme gelmişti. İddiaların sahibi Muğla İl Genel Meclisi Üyesi CHP’li Dursun Kaplan, “Devletin bir kuruşunu yiyenlerin ve çalanların takipçisiyiz. AKP milletvekilini istifaya çağırıyorum” diyerek açıklamalarda bulunmuştu.

‘ADNAN HOCAMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM’

0datv’nın haberine göre, Hıdır’ın Adnan Oktar’ın kapatılan kanalı ile ilgili “A9 kanalını hayata geçiren Adnan hocamıza teşekkür ediyorum” diyerek kanalın reklamını yaptığı ortaya çıktı.

Kamuoyunda “Adnan Hoca” olarak bilinen Adnan Oktar ve grubuna karşı operasyon yapılmış, “organize suç örgütü kurmak”, “uluslararası ajanlık” ve “küçük çocuklara taciz” suçlamaları ile çok sayıda kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.