AKP’li Çamlı bira üzerindeki şehirlere tepki gösterdi, 50 bin şişe toplatılıyor

Yayın tarihi: 22 Aralık 2020 Salı 9:23 pm - Güncelleme: 23 Aralık 2020 Çarşamba 9:43 am

Siirt Dernekler Federasyonu Başkanı Metin Canpolat, bira markası Tuborg’un ‘Şehirler serisi’ne tepki göstererek, Siirt iline ait tasarımların yer aldığı kutuların üretiminin durdurulduğunu ve sahada bulunanların toplatılacağını iddia etti.

‘Yeliz’ lakaplı AKP Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı dün Twitter hesabı üzerinden paylaşım yaparak Türkiye’de özel sektörün ilk birasını Tuborg markasıyla piyasaya süren Türk Tuborg’un ‘Şehirler serisi’ni hedef aldı.

’30 BİN KUTUNUN ÜRETİMİ DURDURULDU, 50 BİN KUTU TOPLATILACAK’ İDDİASI

Yandaşlar Çamlı’nın tweetinin ardından 81 ile ait fotoğrafların bira kutularının üstünde kullanılmasına tepki gösterirken Siirt Dernekler Federasyonu Başkanı Metin Canpolat, ‘Siirt’in muhafazakar bir şehir olduğunu ve değerlerinin alkol kutuları üzerine resmedilmesinin kabul edilemez’ olduğu gerekçesiyle Tuborg’a tepki gösterdi.

Twitter hesabı üzerinden paylaşım yapan Canpolat, Tuborg’un, Siirt iline ait tasarımı içeren ve bugün üretimi yapılacak olan 30 bin kutunun durdurulduğunu sahada bulunan 50 bin kutunun bu hafta içinde toplatılacağını söyledi.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Söz konusu olay sosyal medyada gündem oldu. Olaya ilişkin yapılan paylaşımların birkaçı şöyle: