AKP’nin 20 yılda getirdiği durum! Doğal gazdan sonra monta 36 ay taksit dönemi

Yayın tarihi: 5 Kasım 2022 Cumartesi 10:34 am - Güncelleme: 5 Kasım 2022 Cumartesi 1:26 pm

AKP iktidarının yarattığı kriz vatandaşı borç batağına sürüklemeye devam ediyor. Doğal gaz faturalarının ardından fahiş fiyat artışları nedeniyle mont ve kabanlarda da taksit dönemi başladı. Buna göre vatandaşlar, kış aylarında giymek için alacağı montun parasını 36 ay taksitle ödeyecek.

Ekonomistlerin tüm uyarılarına rağmen hatalı ekonomi politikalarını sürdüren AKP iktidarında bir skandal daha yaşandı. Yoksulluğa mahkum edilen vatandaş kışlık mont almak için çareyi taksite girmekte buldu.

36 AY VADELİ KREDİ

Geçen sene 300 liraya satılan bir montun fiyatı bu sene 800 lira ile bin lira arasında değişiyor. Habertürk TV’nin haberine göre bazı bankalarla anlaşan e-ticaret siteleri mont satışları için 36 vadeli krediler açmaya başladı.

Konuyla ilgili konuşan bir esnaf, “‘Bankanın mesajı geldi, 8 taksitle alabilir miyim’ diye sorular geliyor. Günlük dükkana giren müşteri sayısı 300-350 iken bu rakam 50-60’larda şu anda. Bu çevrede 5 tane erkek giyim mağazası vardı. 3 tanesi kapandı, sanırım bu gidişle biz de kapatma kararı vereceğiz. Taksitli satış var ama müşteri yok.” diye konuştu.

DOĞAL GAZ FATURASINDA DA TAKSİT DÖNEMİ BAŞLAMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde de İGDAŞ, İstanbul’da yurttaşların doğal gaz faturaları taksitle ödeyebileceği bir uygulama başlatmıştı.

İstanbul’da doğal gaz faturalarında taksit dönemi

Vatandaş donacak! Doğal gaz faturaları iki katından fazla…