AKP’lilerin çocuklarına ‘memur’ kıyağı

Yayın tarihi: 1 Haziran 2021 Salı 12:27 pm - Güncelleme: 1 Haziran 2021 Salı 12:27 pm

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürü Ali Sağlık, AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın oğluna memur kıyağı yaptı. Bu haberle birlikte Kocaeli’de AKP’li birçok ismin çocuklarının aynı yöntemle memur yapıldığı ortaya çıktı.

İSU Genel Kurulu’nda ortaya çıkan skandala ‘Yazıklar olsun. Gereğini yapacağız’ diyen AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, konunun etik olmadığını, ancak hukuka da aykırılığı bulunmadığını, İSU Genel Müdürü Ali Sağlık’ın görevine devam edeceğini, memur yapılan oğlu Oğuz Sağlık’ın ise İSU’daki görevinden alınacağını açıkladı.

Sözcü‘de yer alan habere göre, İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, ağabeyi Fahri Sağlık, geçmiş dönem İSU Genel Müdürü ve şu an Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, geçmiş dönem İSU Genel Müdür Yardımcısı ve şu an Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Genel Müdürü Bahattin Yanık’ın kendi çocuklarını Kocaeli’deki AKP’li belediyelerde özel kalem gibi pozisyonlarda işe başlatarak memuriyet hakkı kazanmalarını sağladıklarını ardından İSU ve benzeri kurumlarda işe başlattıkları öğrenildi.

İSU’DAN AYRILSA BİLE KAMU KURUMUNDA ÇALIŞACAĞI KESİN

AKP’li Kocaeli Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın İSU Genel Müdürü Ali Sağlık için görevine son verme kararı almamasının sebebinin AKP’li birçok ismin çocuklarını Kocaeli’de aynı yöntemle memur yapıldığı için olayın örtbas edilmek istenildiği iddia edildi.

Oğuz Sağlık’ın memuriyet hakkı kazanmasının ardından İSU’dan ayrılsa bile başka bir kamu kurumunda çalıştırılacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Kocaeli’de iş cinayeti

Çaykur AKP döneminde eridi!