AKP’lileri işsiz bırakmıyorlar! Aile ve Hazine bakanlıkların iki yeni atama

Yayın tarihi: 15 Temmuz 2021 Perşembe 10:50 am - Güncelleme: 15 Temmuz 2021 Perşembe 1:31 pm

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’na yeni bakan yardımcıları atandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan kararlara göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Fatma Öncü, Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcılığı’na Mehmet Hamdi Yıldırım atandı.

Öncü, 27. Dönem Milletvekili seçimlerinde AK Parti Ankara 1. Bölge 6. sıra adayı olmuştu. 2018’de AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu üyesi seçilmişti.

FATMA ÖNCÜ KİMDİR?

Avukat, 19 Şubat 1976 Erzurum İspir Değirmenli köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini İzmir Karşıyaka Gazi Lisesi’nde okudu. Yükseköğrenimini, Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı. 1995-2016 yılları arasında bir Fransız petrol şirketinin Diyarbakır üretim sahasında yönetici olarak görev yaptı.

12 Haziran 2011 tarihinde yapılan 24. Dönem Milletvekili seçimlerin de AK Parti Diyarbakır 9.sıra adayı oldu. 2011-2015 AK parti Genel merkez Kadın kolları MKYK Üyesi olarak görev yaptı. 24 Haziran 2018 tarihinde 27. Dönem Milletvekili seçimlerinde AK Parti Ankara 1.Bölge 6.sıra adayı oldu. 2018 6. Olağan Kongrede Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi seçildi. 2021 7. Olağan kongrede Genel merkez Disiplin kurulu Üyesi seçildi.

Halen Ankara barosuna kayıtlı serbest avukatlık yapmaktadır. Evli ve iki çocuk annesi. İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

MEHMET HAMDİ YILDIRIM KİMDİR?

1965 yılında Konya’da doğdu. 1990 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde mezun oldu. 1993 yılında Selçuk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Kamu Yönetimi Anabilimdalı’nda “Özelleştirme; Yöntemleri ve Türkiye Örneği” üzerine Yüksek Lisans Programını tamamladı.
Aynı yıl Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) Sosyal Bilimler Enstitüsü, Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Anabilim Dalı, Yönetim Bilimleri Bilim Dalında Doktora Programına başladı.
“Kamu Yönetiminin Görev Alanının Daraltılması Açısından Kamu Hizmetleri ve Özelleştirme Sorunu” ve “Örgütsel Yenileşme Etmenleri, Çevresel, Durumlar ve Yapısal Etmenlerin Örgütsel Yenileşmeye Etkisi Üzerine Bir Araştırma” konularında tez çalışmaları yaptı.
Mehmet Hamdi Yıldırım, 2014 yılında yine Lüfti Elvan’ın bakanlık yaptığı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapmıştı.