AKP’liler hedef gösterdi: CHP’li belediyenin tiyatrosuna inceleme başlatıldı

Yayın tarihi: 2 Ağustos 2023 Çarşamba 4:57 pm - Güncelleme: 2 Ağustos 2023 Çarşamba 5:09 pm

Mersin Tarsus Belediyesi meclis üyesi Abdurrahman Altınsucu, belediyenin ücretsiz olarak halkla buluşturduğu ‘Yıldızlar Altında Yaz Eğlencesi’ oyununu ‘müstehcen’ bulduğu için yasaklanmasına ilişkin suç duyurusunda bulundu. Mersin Valiliği de bunun üzerine oyun için inceleme başlattı.

Mersin’de CHP’li Tarsus Belediyesi’nin ücretsiz olarak halkla buluşturduğu Cezmi Baskın ve Deniz Oral’ın da rol aldığı ‘Yıldızlar Altında Yaz Eğlencesi’ isimli tiyatro oyunu AKP’li Meclis üyesi tarafından hedef gösterildi. AK Partili isim, ‘müstehcen’ olduğu ve ‘dini değerlere hakaret’ edildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Etkinlik kapsamında, açık havada Tarsuslularla buluşan oyundaki fıkra ve skeçler bazı medya organlarında ve sosyal medyada hedef gösterildi. Bazı sosyal medya kullanıcıları skeçlerde çarşaflı bir kadın temsilinin ve “Hacı” adlı bir tiplemenin yer almasını “dini değerleri aşağılama” olarak yorumladı. Skeçteki bazı fıkralar da “Tarsus’ta büyük ayıp” başlığı ile paylaşıldı.

Tiyatro oyunu, oyuncular ve belediye hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan AK Partili belediye meclisi üyesi Abdurahman Altınsucu şunları söyledi:

“Tarsus’ta tiyatro adı altında müstehcen içeriklerin ve müstehcen konuşmaların yer aldığı bir tiyatro sergilenmiştir. Ve maalesef bu gösteri halka açık gösteri adı altında yapılmıştır. Bu gösteriyi çocukların izlemesi son derece yanlıştır. Yine aynı tiyatroda maalesef inanç değerlerinin de hedef alındığı görülmektedir. Çocuklar için olumsuz ve kötü örnek oluşturabilecek içeriklerin her ne ad altında olursa olsun yayınlanmasını kesinlikle doğru bulmuyoruz. Kabul edilebilecek hiçbir yanı yoktur. Bu tarz tiyatroların şehrimizde kesinlikle yayınlanmamasını özellikle belirtiyoruz. Kamuoyunun daha hassas olmasını, Tarsuslu ailelerin çocuklarını bu tiyatroya göndermemesini istiyoruz”

VALİLİK İNCELEME BAŞLATTI

Tarsus Belediyesi’nin düzenlediği ‘Yıldızlar Altında Yaz Eğlencesi’ isimli tiyatro oyunu hakkında ‘Müstehcen’ ve ‘Dini inanç değerlerini aşağılayan’ ifadeler kullanıldığı ve çocuklar tarafından da izlendiği gerekçesiyle Mersin Valiliği tarafından inceleme başlatıldı.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Tarsus İlçemizde 30 Temmuz’da Yarbay Semsettin Mahallesi’ndeki (Pazar Yeri) Tarsus Belediye Başkanlığınca düzenlenen ‘Yıldızlar Altında Yaz Eğlencesi’ isimli tiyatro oyununda ‘Müstehcen’ ve ‘Dini inanç değerlerini aşağılayan’ ifadeler kullanıldığı, gösteri yapıldığı ve bu oyunun çocuklar tarafından da izlendiği tespit edilmiştir. Valiliğimizce konuya ilişkin kapsamlı inceleme başlatılmış, aynı mahiyette Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulması üzerine Mersin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz de müdahil olmuştur. İcra edilen gösterinin suç unsuru teşkil etmesi ve mağdurların çocuk olması sebebiyle 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu ile 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hükümleri gereğince; Aile yapımız ve milli ve manevi değerlerimizle bağdaşmayan, müstehcenlik içeren bir gösteriyi çocukların izlemesine sebebiyet veren, bahse konu gösteriyi düzenleyen, sergileyen ve ilgisi bulunanların tespit edilerek, Türk Ceza Kanunu’nun 226/1-a,b maddelerine istinaden işlem yapılması talebiyle Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur. Konuyla ilgili olarak ayrıca idari tahkikat başlatılmıştır” denildi.