AKP’liler birbirine girdi, sandalyeler havada uçuştu: Şerefsizliği kabul etmiyorum

Yayın tarihi: 10 Mart 2020 Salı 12:32 pm - Güncelleme: 10 Mart 2020 Salı 12:39 pm

AKP Van Muradiye İlçe Kongresi’nde başkan seçilemeyen İbrahim Vanlı, “Bana yapılan şerefsizliği kabul etmiyorum ve alçakça plaketi almıyorum” deyince kongrede kavga çıktı. Birbirlerine sandalyelerle saldıran AKP kavgası sırasında birçok kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.

Van’daki AKP kongreleri kavgalı geçiyor.

Başkale’de geçen hafta düzenlenen ilçe kongresinde partililer arasında yaşanan darp olayının ardından, bu defa da Muradiye kongresinde sandalyeler havada uçuştu. Yeniden başkan seçilemeyen Muradiye İlçe Başkanı İbrahim Vanlı kongrede yaptığı konuşmasında delegelere, “Bana yapılan bu şerefsizliği kabul etmiyorum” deyince tansiyon yükseldi.

Muradiye’de yapılan AKP ilçe kongresinde AKP Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, seçimlerin ardından kendisine teşekkür plaketi sunmak üzere eski İlçe Başkanı İbrahim Vanlı’yı sahneye çağırdı. Plaketi almadan önce, “Konuşmak benim de hakkım” diyerek söz isteyen Vanlı ise, “Ben PKK’nın çarşıda, FETÖ’nün devletin içinde olduğu bir dönemde mücadele ettim. Bana haksızlık eden bu il başkanı ve teşkilatıdır. İl başkanı ve ilçe teşkilatı bana haksızlık etmiştir. Bana yapılan şerefsizliği kabul etmiyorum ve alçakça plaketi almıyorum” dedi.