AKP’li Rönesans Holding’in yaptığı hastanenin tavanı çöktü! Bir bebek öldü, 2’sinin durumu kritik

Yayın tarihi: 4 Ağustos 2024 Pazar 10:59 am - Güncelleme: 4 Ağustos 2024 Pazar 5:16 pm

Haber: TELE1 HABER MERKEZİ

Pandeminin ardından 45 gün içerisinde AKP’li Rönesans Holding tarafından yapılan Bakırköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi yeni doğan yoğun bakım ünitesinde tavan çöktü. Ünitede tedavi gören 8 bebek tahliye edilirken bir bebek hayatını kaybetti, 2’sinin de durumunun kritik olduğu açıklandı.

202o yılında yapımına başlanan ve 45 gün içerisinde tamamlanmasıyla övünülen Bakırköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’nin yeni doğan yoğun bakım ünitesinin tavanından geçen sıcak su tesisatında meydana gelen kaçak nedeniyle asma tavan çöktü.

Olay, dün gece saat 01.00 sıralarında Yeşilköy’de bulunan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Prof. Dr. Murat Dilmener Hastanesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, hastanenin yenidoğan yoğun bakım ünitesi olarak kullanılan bölümünün tavanında çökme meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ünitenin tavanından geçen sıcak su tesisatının patlaması üzerine meydana gelen olayda yoğun bakım ünitesinde tedavi görmekte olan 8 bebek itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi. Olayda hastanenin koridorunda hasar meydana gelirken patlayan sıcak su borusundan akan sular koridoru bastı.

1 BEBEK HAYATINI KAYBETTİ, 2’SİNİN DURUMU KRİTİK

Edinilen bilgiye göre, tahliye işlemlerinin ardından farklı bir üniteye transfer edilen bir bebeğin sağlık durumu kötüleşti. Kuvözde tedavi gören yenidoğan prematüre bebek hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden bebeğin 900 gram ağırlığında olduğu ve olay öncesinde sağlık durumu kritik olan 3 bebekten biri olduğu tespit edildi.Diğer 2 bebeğin sağlık durumlarının yakından takip edildiği de öğrenildi. Yaşanan olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

“ASMA TAVANDA ÇÖKME MEYDANA GELDİ”

İstanbul İtfaiyesi’nin sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir paylaşım yapıldı. Paylaşımda, “Bakırköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’nin yeni doğan yoğun bakım ünitesinin tavanından geçen sıcak su tesisatında meydana gelen patlamada asma tavanda çökme meydana geldi. Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 8 bebek ekiplerimiz tarafından tahliye edildi.” ifadelerine yer verildi.

 

2020’DE AÇILMIŞTI

Mart 2020’de Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının açıklanmasının ardından İstanbul’a iki büyük hastane yapılması gündeme gelmişti. İktidarın sivil uçuşlara kapattığı Atatürk Havalimanı yerleşkesine bu kapsamda 45 günde yapılan Acil Durum Hastanesi de 31 Mayıs 2020’de hizmete açılmıştı.

Hastaneye, koronavirüse yakalanmasının ardından hayatını kaybeden Prof. Dr. Murat Dilmener’in adı verilmişti.

ALTINDAN RÖNESANS HOLDİNG ÇIKTI

AKP hükümetinin ihaleleri peşkeş çektiği Rönesans Holding bu projenin altından da çıktı. Pandeminin ardından Prof. Dr. Murat Dilmener ve Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastaneleri bu şirkete yaptırıldı. 45 gün gibi kısa bir sürede yapılmasıyla övülen hastanede bugün tavan çökerken bir bebek hayattan koparıldı.

Saray’ın müteahhiti olan Rönesans Holding’e bağlı REC İnşaat da, sadece 2023 yılında 31.4 milyar TL’lik kamu ihalesi aldı. Son olarak, geçtiğimiz yılın sonunda Ankara Adalet Sarayı’nın ihalesini alan şirket, bu inşaatı da gerçekleştirecek.

Tahliye talebi reddedilen Dilan Polat Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi görecek

Bakırköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi

Pandeminin ardından 45 gün içerisinde yapılan Bakırköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi yeni doğan yoğun bakım ünitesinde tavan çöktü. Ünitede tedavi gören 8 bebek tahliye edildi.

Kaynak: ANKA